Danmarks største satsning på hostet IP-telefoni

Fibertel er nianet A/S’ nye IP-telefonisektion. Med et større tocifret millionbeløb og hele nianet A/S’ infrastruktur vil Fibertel vende bunden i vejret på IP-markedet. Det gøres med hostede IP-løsninger på fibernettet med et overvældende udbud af services, enkel opsætning og attraktive priser.

nianet A/S går med datterselskabet Fibertel målrettet ind på IP-telefonimarkedet. Det gøres med de nyeste teknologier bakket op af lynhurtige fiberforbindelser, der dækker hele landet. Med nianet A/S’ landsdækkende giga- og terrabitforbindelser er IP-telefoni ikke længere et spørgsmål om båndbredde, lokale servere, og hvilken opkobling man skal vælge. Dermed åbnes for helt nye muligheder for at outsource telefoni.
Med Fibertel får virksomhederne alle muligheder for at udvide og skalere telefonsystemer. Fibertel benytter åbne løsninger, og det betyder, at der er allerede ved opstarten er hundredvis af funktioner og applikationer erhvervskunderne kan vælge at installere. For at lette overblikket er mulighederne samlet i overskuelige pakker, som dækker forskellige medarbejderkategoriers behov.

Omfattende teknologisk satsning
Steen Rye Jeppesen lægger ikke skjul på, at Fibertel har store ambitioner. Der er satset og investeret stort i teknologi og Fibertel har fra starten en overlegen kapacitet. Eksempelvis kan Fibertel håndtere over 100.000 samtidige opkald – allerede med den nuværende kapacitet.
”Man kan sige, at vi har foretaget de store investeringer, som erhvervslivet ellers selv skulle ud og foretage. Fordelen er, at vi kan sælge vores teknologiske løsninger i bidder, der passer præcist til hver enkel virksomheds behov, og dermed kan vi tilbyde både de laveste priser og de mest tidssvarende teknologier,” fortæller Steen Rye Jeppesen, der er forretningsudviklingschef i Fibertel.
Erhvervslivet har allerede taget godt i mod Fibertel, hvis første målsætning er at have 10.000 brugere ved indgangen til 2009.

Lokal tilstedeværelse i hele landet
”En anden fordel, som mange af vores kunder er interesserede i, er, at vores løsninger til hver en tid kan nedskaleres. Det er eksempelvis aktuelt, hvis en virksomhed vælger at flytte en del af sin produktion til udlandet. Har man lige investeret i et lokalt telefonanlæg, så vil de penge være delvist spildt, hvis virksomheden flytter medarbejderne til en anden lokation,” siger Steen Rye Jeppesen.
Han oplever, at markedet er meget interesseret i hostede IP-telefoniløsninger. I den forbindelse har Fibertel den store fordel, at rigtig mange af virksomhederne i målgruppen allerede er kunder hos nianet A/S eller hos samarbejdsparterne blandt el-selskaberne. Det betyder, at Fibertel allerede har en god kontakt til kunderne og lige så vigtigt – lokale sælgere over hele landet hos de fiberudbydere, der er en del af det samlede landsdækkende net.

Markedet kræver mobilitet
Fibertels platform understøtter fra starten det store behov, som virksomhederne har for at integrere mobile telefonibrugere i en samlet løsning. Fibertels platform understøtter såvel brugere af IP-telefoner som brugere af softphones, dect-telefoner, GSM-telefoner samt telefoner på wifi-protokollen. Alle disse løsninger kan samles i en pakke hos Fibertel, og kunden modtager blot én faktura, hvor samtlige services er specificeret.

###

Erhvervslivet efterlyser hostede IP-løsninger

Fibertel er blevet til som en naturlig udbygning af nianet A/S’ erhvervsservices. Salgsdirektør i nianet A/S Jan Linnet siger: ”Nianet har været i gennem en forrygende udvikling de seneste år og har haft stor succes med at etablere og drifte højhastigheds MPLS netværk samt internetforbindelser hos nogle af landets største private og offentlige virksomheder i samarbejde med størstedelen af landets energiselskaber.”
nianet A/S’ har med etableringen af Fibertel lyttet til kundernes behov, og de største ønsker har været:

1) Produkter der komplimenterer deres investering i fiber MPLS
2) Fremtidssikrede skalerbare løsninger i forlængelse af virksomhedernes dynamiske virke.
3) Mobilitet på baggrund af medarbejdernes arbejdsform
4) Enkelthed både hvad angår løsning, prissætning og ikke mindst fakturering.

Alle disse punkter kan nianet nu tilbyde gennem etableringen af Fibertel.

Om Fibertel
Danmark har fået en ny teleoperatør: Fibertel. Højhastigheds fiberforbindelse med praktisk taget ubegrænset båndbredde helt ud til den enkelte, IP-telefoni i hi-fi-kvalitet, og skræddersyede løsninger til både den mindre virksomhed og den store koncern. Virksomheden lanceres af det landsdækkende fiberselskab nianet a/s, hvis ejere tæller en række danske elselskaber samt færøske EIK bank. Se mere på www.fibertel.dk

###