FDB laver ny undersøgelse

FDBs hovedbestyrelse vedtog i går at lave endnu flere stikprøver for at få overblik over svindelen ved medarbejdervalget til bestyrelsen. Viser den sig at være omfattende vil en tilbundsgående undersøgelse af hele valghandlingen blive iværksat. Det sagde formanden for, FDB Bjarne Møgelhøj, efter et ni-timer langt bestyrelsesmøde.
Den nye undersøgelse begynder torsdag og skal være færdig inden en uge, oplyser FDB.
“Vi gør det for at frikende de uddelere, som ikke har foretaget sig noget kritisabelt og for at finde dem, som har deltaget i valgsvindlen,” siger Bjarne Møgelhøj.
FDBs ledelse vil ikke offentliggøre den rapport, som i begyndelsen af ugen førte til afskedigelse af en uddeler og bragte alle andre i miskredit. Heller ikke den kommende rapport vil komme ud af FDBs hovedsæde.
Den administrerende direktør Jørgen Clausen siger, at ledelsen skal have samtaler med flere uddelere: “Hvis de så ikke kan komme med afgørende nyt, så må vi taksere det til en bortvisning. Det kan også være vi kommer med påtaler, men det er meget få personer, vi skal snakke med,” understreger han.
Hvilken form for svindel, der har været tale om, vil FDB ikke oplyse, ligesom identiteten på den uddeler, der blev afskediget på grund af svindel tirsdag er hemmeligholdt. Uddelerforeningen har i øvrigt bedt en advokat se nærmere på bortvisningen af uddeleren.
Sagen er en bombe under det kommende formandsvalg, hvor Bjarne Møgelhøj og tidligere kulturminister Ebbe Lundgård skal i kampvalg. Bjarne Møgelhøj, der sidder i valgkommissionen, beskyldes for at skabe sympati om sin egen person op til omvalget ved at gøre sagen om valgsvindel mere dramatisk end den burde være.
Ved omvalget vil en ny procedure blive taget i brug for at hindre svindel. Alle stemmesedler vil blive sendt personligt til de stemmeberettigede i modsætning til tidligere, da stemmesedlerne gik igennem en enkelt person i butikkerne, uddeleren.