Implementering af kommercielle websites tager lang tid. Omkring halvdelen af alle projekter tager fra et halvt til et år inden det endelige roll-out, viser en redegørelse fra Jupiter Communications. Gennem en række interviews med traditionelle virksomheder, der har satset på nettet som afsætningskanal, har Jupiter lokaliseret fem faktorer, der i særlig grad påvirker gennemførslen af online-løsningerne. Det er:
Antallet af features.
At tillægge elementer til en IT-løsning koster både testtid og penge, særligt hvis det kommer som en overraskelse for de indblandede, som følge af strategiskift eller personudskiftning.
Graden af kundetilpassede afvigelser i forhold standardsoftwaren.
Tilpassede løsninger koster voldsomt meget mere end standardløsningerne. På den anden side er det typisk de rene standardløsninger, som skaber store problemer i internationale implementeringer.
Graden af back-end integration.
Undersøgelsen viser, at virksomheder typisk udsætter en lang række integrationsmuligheder af et online handelssystem til fordel for at få en site op og køre så hurtigt som muligt. Back-end-løsningerne er en af de vigtige forudsætninger for en god kundepleje og kundens oplevelse af sitet som en professionelt drevet butik. Af muligheder kan nævnes sammenkobling med lagerstyring, call-center og regnskabsfunktioner. Her har nye virksomheder og særligt dot.com´ere et særligt forspring fordi deres systemer er ofte er up-to-date futureware til Web og integration, men ældre virksomheder ofte har opdelt disse funktioner uden umiddelbar mulighed for sammensmeltning.
Virksomhedens tekniske ekspertise.
Manglende indsigt i virksomhederne har plaget mange inplementationer. Handelssites er komplekse og store og udviklingen af dem kræver helt andre programmeringsevner end traditionelle client/server opgaver.
Graden af virksomhedens overblik over projektet.
Når beslutninger skal ændres i løbet af implementeringen, så koster det både tid og mange penge. De fleste ændringer er et resultat af at der ikke på et tidligt tidspunkt har været fuldstændig konsensus og klarhed over hvad systemet skal kunne.