Lydfolk vil på børsen

Århus-virksomheden T.C. Electronic, der producerer effekter til musikere og lydfolk, vil børsnoteres – ligesom naboen, det meget omtalte lys-effektfirma Martin Gruppen, blev det for et par år siden. Den lille danske virksomhed med de store udenlandske stjernekunder, T. C. Electronic A/S, arbejder på at blive børsnoteret i den nærmeste fremtid.
Århus-virksomheden producerer effekter til musikere og lydfolk. En lang række stjerner, heriblandt Michael Jackson, Eric Clapton og Pink Floyd, har brugt virksomhedens produkter til at forme deres lyd. Senest har lydfolkene bag filmen Titanic gjort brug af lydsoftware udviklet og produceret af et datterselskab til T. C. Electronic A/S.
Virksomhedens administrerende direktør Anders Faurskov er fuld af tillid til beslutningen om at blive introduceret på børsen.

Praktiske ting

“Der er naturligvis en lang række praktiske ting, vi skal have ordnet.
Vi skal kunne leve op til alle de krav, som børsen stiller til vores regnskab og indretning i det hele taget, men i løbet af et til to år skulle det være ordnet,” siger han.
Virksomheden blev startet af de studerende brødre, Kim og John Riishøj, i 1976. I deres fritid syslede de med at lave fede elektroniske lydeffekter til deres elektriske guitarer.
Inden de fik set sig om, havde de en ordre på 600.000 kr. fra Japan, og de besluttede sig for at droppe studierne og satse alt på elektronikken.

115 ansatte

Nu har T. C. Electronic 115 ansatte fordelt på afdelinger i Danmark, Tyskland, Japan og USA.
Lige ved siden af T. C. Electronic i Århus-forstaden Risskov ligger lys-effektfirmaet Martin Gruppen, der for to år siden overraskede ved at gå på børsen på trods af sin forholdsvis ringe egenkapital. Det viste sig at være en uheldig disposition. Martin Gruppen fik hugget en tredjedel af sin markedsværdi og placerede sig derved i selskab med en række andre mindre børsdebutanter. Martin Gruppen stod på mange måder i samme situation som den, T. C. Electronic står i nu. Anders Faurskov siger: “Vores sidste regnskab viser en omsætning på 88 mio. kr. og et resultat efter skat på lidt over 13,5 mio. kr. Det er jo en forholdsvis begrænset størrelse at gå på børsen med, men det er jo i virkeligheden indtjeningsevnen, det handler om,” understreger han.

Stort forspring

T. C. Electronic har haft en vækstrate i løbet af de sidste tre år på 50 pct. om året og har nu en egenkapital på 22,5 mio. kr. Denne fremgang har betydet, at virksomheden nu sidder på 5 pct. af det samlede marked for effekter til lydfolket. Anders Fauerskov mener dog, at hans virksomhed har så stort et forspring på det teknologiske felt, at selskabet kan blive et af de største inden for de næste tre år.
Inden for softwareudviklingen satser T. C. Electronic på at lave løsninger, der samarbejder med Windows 95, og på sigt kan gøre de pladskrævende elektronikkasser overflødelige.