Vabler og solskoldning, drabelige slag med vandpistoler, glade mennesker og fede tider for ismændene; det er Midtfyns Festival om dagen. Ismændene scorer kassen på solens ubarmhjertige bagen over Midtfyns Festivalen. På en halv time er frostkassen tømt for 80 is, og på en enkelt dag kan en ismand sælge op mod tusind ispinde.
Et kollektivt solstik truer på teltpladserne, hvor festivaldeltagerne kaster sig ud i ekstreme former for afslapning og nedkøling. Der udkæmpes hårde slag med vandpistoler og opfindes besynderlige apparater til øl-drikning.
Solcreme står i høj kurs, men skulle det gå helt galt, kan samaritterne hjælpe med en nødration.
»Det er vabler og solskoldning, vabler og solskoldning folk kommer med,« siger 34-årige Bettina Ditlevsen, der er øverstkommanderende i sammaritteltet ved hovedingangen.
»De seneste år har der været en mere aggressiv stemning på festivalpladsen, og det hænger helt sammen med det dårlige vejr, kan vi se. I år er folk bare glade, og vi har ikke haft et eneste tilfælde af vold eller slagsmål,« fortæller Bettina Ditlevsen, der tager sig af tilskadekommende festivalgæster for tiende år i træk.
De indendørs
Men det er ikke alle, der nyder det gode vejr. I et lukket telt bag ved internetcafeen sidder omkring 20 unge mænd bag deres computere, som de har fragtet med på festival fra hele landet. Computerfolkene kalder sig Vikinge Gruppen, og de er inviteret af IT-virksomheden TEL-KA, for at udvikle spil og spille mod hinanden gennem netværk, mens de spiser chips, ryger smøger og hiver den ene cola efter den anden i svælget.
Direktøren for TEL-KA, Hening Borgersen, siger: »De går virkelig op i det. Nogle af genierne sover overhovedet ikke i de fem dage arrangementet kører. De sidder foran skærmen og taster koder ind 24 timer i døgnet.« Et af genierne er 26-årige Anders Præstegård fra Århus. Han indrømmer, at han har været til flere koncerter, men meget af tiden går med at spille computerspillet Quake II og diskutere tekniske detaljer.
»Der er et stærkt sammenhold blandt de computerinteresserede. Når vi er sammen på denne måde, så bliver der dækket et socialt behov, der måske ikke bliver taget så meget hensyn til, når man sidder alene foran sin skærm derhjemme,« vurderer Anders Præstegård.