Ny, mild bedøvelse letter tandlægebesøget

I dag lider næsten hver anden over 50 år af tandløsning i større eller mindre grad. Problemet opstår ofte på grund af skødesløs mundhygiejne. Bakterier og tandsten samles i tandkødslommerne rundt om tanden, hvilket kan føre til betændelse i tandkødet, som bliver ømt og gør ondt.

Nu findes der en ny injektionsfri bedøvelse ved behandling af tandkødsproblemer. Oraqix giver en særdeles god smertelindring og er blevet godt modtaget af såvel patienter som tandlæger. Bedøvelsen er let at anvende og virker allerede efter 30 sekunder, hvilket sparer værdifuld behandlingstid for både patient og tandlæge.

Mild smertelindring
”Mange patienter, har smerter ved tandrensning og er nervøse for injektioner ved tandlægebesøget. Patienterne kan nu slippe for ubehaget ved at få bedøvelse med en sprøjte. Oraqix er et bedøvelsesmiddel, som på en mild måde giver smertelindring ved behandling at tandkødsgener,” siger Berit Widén, autoriseret tandplejer på Specialistklinikken i Lund. Hun fremhæver følgende ved Oraqix:

• hurtig virkning (ca. 30 sekunder)
• varighed i ca. 20 minutter
• appliceres med traditionel dental sprøjte og medfølgende applikator

Hurtig effekt
Takket være den hurtige effekt og en total virkningstid på 20 minutter kan Oraqix lægges punktvis i hele munden. Alle tandkødsproblemerne kan behandles samtidigt, hvilket forkorter patientens totale besøgstid. Tidligere har man fordelt tilsvarende behandlinger over flere omgange.
”Oraqix forenkler behandlingen af tandkødsproblemer for både tandlæger, tandplejere og patienter, og det er meget positivt,” siger Berit Widén. ”Nu kan man gøre hele munden færdig ved det samme besøg”.

Præcis påførsel
Oraqix injiceres ikke, men dryppes ned i den tandlomme, som skal behandles. Bedøvelsesmidlet er flydende ved rumtemperatur og stivner til en gelé ved kropstemperatur. Den flydende konsistens gør det let at påføre bedøvelsen præcist på det rigtige område.
Oraqix er et svensk produkt, som netop er blevet introduceret i Danmark.