At klare sig godt i en pokerturnering kræver en god portion strategi. Og forskellige turneringsformer kræver forskellige strategier. Her er nogle bud på strategi ved hhv. Sit & Go- og multibordsturneringer.
Sit & Go-turneringer
Sit & Go er hurtige turneringer, der kan tage alt fra 30 minutter til en hel time. Her er du nødt til at satse fra start, da du kun vil komme til at spille et begrænset antal hænder. Hvis du sidder og venter på, at den rigtig gode hånd kommer, vil de obligatoriske indsatser langsomt, men sikkert underminere din stak af chips. Du må satse, mens du endnu har slagkraft.
En vinderstrategi er en kombination af at bluffe og med mellemrum satse alle dine chips. Går du tidligt ud, er det ikke nogen katastrofe, for du behøver ikke vente længe på en ny turnering. Spil derimod på, at specielt nye pokerspillere ikke kan lide at gå ud. Har du en god hånd, så sats mere, end du normalt vil gøre. Det kan let forvirre de uerfarne spillere, og nogle gange caller de, hvor de burde folde.
Multibordsturneringer
I en multibordsturnering kan der deltage op til 2000 spillere, og der spilles med en helt anderledes tidshorisont end i Sit & Go. Turneringen kan f.eks. fint strække sig over 5 timer, og det får betydning for strategien. Her kan du ikke vinde udelukkende på held. Med det store antal deltagere og dermed antal hænder, du kommer til at stå overfor, er statistikken simpelthen imod. Til gengæld skal du være meget bevidst om størrelsen på din chips-stak, og du skal kunne variere din spillestil. Sådan gør du i de forskellige faser af turneringen:
I starten af turneringen: Spil tight fra start, så du undgår at være blandt de første mange spillere, der går ud. Lad være med at klatte dine chips væk, men hold fokus på at nå frem til en topplacering.
Midt i turneringen: De folk, der er tilbage, kan spille poker, så du kan ikke længere satse på en tight stil i håbet om, at de falder fra. Nu er det tid til at finde dit normale spil frem – dvs. være villig til at gamble en smule for at nå med til finalebordet. Det er bedre at tabe på et godt spil end langsomt at få dine chips ædt op af de stigende, obligatoriske indsatser. Hold godt øje med, hvor stor din stak chips er i forhold til gennemsnittet. Hvis du ligger under, må du før eller senere raise, for at der ikke bliver for mange andre spillere med en større stak chips, som vil kunne calle dig og tvinge dig til at satse alt på en relativt svag hånd.
Ved finalebordene: Her er størrelsen på din chips-stak vigtigere end dine kort – du er nødt til at have din slagstyrke i behold. Og du må nu spille endnu mere løst! Hvis du sidder med en god hånd, så sats alt, og slå dem ud, som kun sidder med en lille stak chips. Enhver spiller, du kan slå ud nu, er vigtig. Men vær forsigtig med at udfordre dem, som har flere chips end dig selv, medmindre du har en virkelig god hånd. Undgå også at gå ind i puljer, hvor der er to modstandere eller flere – det er for dyrt; vent hellere på at kunne slå taberen ud bagefter!