Smal portefølje med flotte resultater

Skagen Fondene er trods navnet en formueforvaltning. En konservativ og forholdsvis smal portefølje har givet flotte resultater over de tolv år, virksomheden har været på markedet. Skagen Fondene åbnede sidste år afdeling i Danmark og har desuden en repræsentation i Sverige.

Skagen Fondene begyndte som et entusiastisk, privat foretagende. Fire iværksættere fra den finansielle sektor begyndte i 1993 at investere egne midler og for venner og familie. Nu har virksomheden 54 ansatte og snart afdelinger i både Danmark og Sverige.

Strategien, som har ført Skagen Fondene til succes, er enkel. Selskabet opererer med tre aktiefonde og tre obligationsfonde. Fælles for alle fondene er, at kravet lyder, at de skal give over 20 pct. i afkast hvert år. Dette mål er nået hvert år indtil videre, og administrerende direktør Åge Westby er sikker på, at strategien holder i fremtiden også.
”Vi satser på at levere værdi på længere sigt. Det betyder, at vi ikke går efter kortsigtede trends, som da markedet gik efter Østeuropa, IT og senere Biotech,” fortæller Åge Westby. I stedet handler strategien om at analysere sig frem til virksomhedernes applied value, eller indre værdi, og investere derefter.
At det kan lade sig gøre at fastholde de store afkast fremover trods en konservativ investeringsstrategi skyldes ifølge Åge Westby, at den globale økonomi er meget stærk.

”Økonomien er flot for tiden. Der er ingen ”bobler”, som vi så dem i IT-branchen, tidligere i Japan og andre steder, og der er generelt høj værdi i selskaberne. Renten kan ændre billedet en anelse, men ikke nok til, at det bør bekymre.

Der kan investeres i Skagen Fondene via Folkebørsen, og det har mange danske pensionsopsparere allerede benyttet sig af. Selskabet er nu det femte mest populære på Folkebørsen.