Velkommen til Danmarks første magasin om tænder

Dine tænder er Danmarks første avis om mundhygiejne. Avisen udgives af MediaPlanet som et indstik i Morgenavisen Jyllands-Posten.

I avisen gennemgår vi både de nyeste råd om tandpleje fra tandlæger, psykologer og forskere og fortæller om den seneste udvikling inden for tandkosmetik og behandling. Vores mål er at give et opdateret billede af, hvor tandplejens udvikling er henne netop nu. –Og mulighederne er mange.

Tandblegning er eksempelvis blevet en hyldevare – flere hundrede danske tandlæger tilbyder at ordne det på en formiddag. Det er nemt, hurtigt og efterhånden også billigt, og man kan også blege sine tænder derhjemme med blegesæt, der kan bestilles online. Men pas på, der er en række spørgsmål, man skal stille sig selv og sin tandplejer, inden man åbner munden for blegemidlerne.

De mere alvorlige sider af tandplejen som implantater, kroner og broer undergår også en rivende udvikling i disse år. 3-D modellering og nye materialer nedsætter både pris, behandlingstid og gener.

På trods af de mange tekniske fremskridt er en stor del af befolkningen skeptisk. Nogle lider ligefrem af tandlægeskræk, der i de værste tilfælde kan være invaliderende. Vi har talt med en tandlæge, som også er terapeut, om hvordan man kommer over sin angst for boret og de hvide kitler.

Læs desuden vores guides om sukker, sunde tænder, og hvordan man passer sine tænder som både ung og gammel.

God læselyst – og husk tandbørsten!
Journalist Hans Henrik H. de Lichtenberg
MediaPlanet