Velkommen til Energiguiden

Energiguiden er Danmarks første energiavis, som henvender sig direkte til private. Målet er at præsentere en række teknologier og muligheder som inspiration i forhold til nogle af de valg, som primært husejere står overfor i øjeblikket. Den kommende vinter vil for alvor vise boligejere med oliefyr, at energiudgifterne er blevet en tung post i hverdagen. Samtidig er en række alternativer vokset frem, og de er efterhånden så teknologisk og økonomisk modne, at det er svært at finde begrundelser for ikke at bruge f.eks. træpillefyr frem for oliefyr. Udgifterne til brændsel i et træpillefyr kan komme helt ned på en tredjedel i forhold til olie.
Står man i den situation, at man skal bygge nyt hus, er der muligheder som aldrig før. Det er muligt at bygge huse, som med de nyeste isoleringsteknologier kan nedsætte varmeforbruget markant og reducere udgifterne til energi til få hundrede kroner om måneden. Og det er ikke blot en fornuftig disposition at isolere ordentligt. Fra årsskiftet træder nye regler i kraft, der stiller større krav til boligers samlede energiforbrug. Vi gennemgår reglerne og viser, hvordan de kan få konsekvenser for dig.
Som ny- eller ombygger er det nu blevet både meget nemt og billigt at udnytte varmepumper og solvarme til opvarmning af brugsvand, takket være den hastige udvikling inden for disse teknologier. Og uanset om du har budget til ombygning eller ej, så vil der være meget at spare ved at være mere bevidst om dit personlige energiforbrug. Vi giver i avisen en række af de mest effektive råd til, hvordan du kan få en lavere varme- og elregning.