20 år med BAUHAUS i fortsat ekspansion

Det er i dag 20 år siden BAUHAUS åbnede sit første byggevarehus i Danmark. Det sker i en tid, hvor BAUHAUS ekspanderer som aldrig før. Der er nye varehuse under etablering i Hjørring, Ishøj og Hillerød, og BAUHAUS i Randers er netop åbnet. Samtidig er BAUHAUS på vej i Island og hele organisationen er indstillet på fortsat vækst.

BAUHAUS afholder de kommende seks uger jubilæum i varehuse landet over. Jubilæet markerer de første tyve år på dansk grund, men også en erhvervssucces, der i dag står stærkere end nogensinde. Danskerne har taget godt i mod BAUHAUS´ koncept med flere end 60.000 varenumre indenfor hus, have og hobby under ét tag, og dermed er der basis for yderligere ekspansion.

Søger byggegrunde landet over
”Vi søger i øjeblikket efter byggegrunde i områder som Helsingør, Horsens, Køge, Roskilde, Slagelse og Storkøbenhavn, og vi har både nu og tidligere bevist at vi er stand til at opbygge flere varehuse samtidigt. Det kommer vi til at fortsætte med de kommende år,” udtaler administrerende direktør i BAUHAUS Mads Jørgensen, der netop nu arbejder på etableringen af BAUHAUS i byer som Hjørring, Ishøj, Hillerød og i Island.
Den nuværende kraftige ekspansion kommer midt i en nedgang i byggesektoren, men det bekymrer ikke Mads Jørgensen:

Ekspansion trods økonomisk afmatning
”Vi skal huske på, at den store aktivitet i byggeriet, vi har set inden for de seneste fem år, og som nu flader ud, har været en speciel situation skabt af højkonjunkturer på boligmarkedet. Det, vi ser nu, er blot en tilbagevenden til det normale niveau, og det er en markedssituation vi også trives i,” siger Mads Jørgensen.
En anden faktor, der stabiliserer BAUHAUS, er kædens fokusering på lave priser og den private gør-det-selv-kunde. I perioder med lavkonjunkturer stiger forbrugernes lyst til at foretage småreperationer og projekter selv, og det styrker de byggevarehuse, som har de laveste priser samt en høj andel af private kunder frem for erhvervskunder.

Medarbejdertilfredshed sikrer arbejdskraft
Også på medarbejdersiden er BAUHAUS i høj grad uberørt af markedets fluktuationer. Når nye byggevarehuse bliver opført skal der typisk ansættes 75 nye medarbejder og selv i en situation med rekordlav arbejdsløshed har BAUHAUS været i stand til at stille med et komplet team på få måneder. Dette forhold tilskrives en bevidst satsning på medarbejdertilfredshed gennem fokus på det enkelte og hele menneske gennem fleksible ordninger og medarbejdergoder.
BAUHAUS´ jubilæum bliver fejret i varehusene landet over de kommende seks uger med ekstraordinært lave priser og et væld af aktiviteter for hele familien.

Fakta om BAUHAUS
* Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
* Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
* Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
* Ca. 1.300 medarbejdere i Danmark
* 13 byggevarehuse i Esbjerg, Glostrup, Herning, Holbæk, Høje Taastrup, Kolding, Næstved, Odense, Randers, Tilst, Vejle, Viby J, Ålborg. Tre varehuse under opførelse i Hjørring, Hillerød og Ishøj.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506