250 nye jobs hos BAUHAUS

At skulle ansætte 250 nye medarbejdere på et tidspunkt med rekordhøj arbejdsløshed, lyder som en hård nød at knække. Hos Bauhaus har problemet løst sig selv, takket være gode medarbejderordninger, konsekvent personalepolitik og fokus på det hele menneske.

Det kan lade sig gøre at ansætte folk i massevis, selvom arbejdsløsheden er rekordlav. Siden 2007 har BAUHAUS ansat medarbejdere i tre nye varehuse i Randers, Herning og Hjørring. Hver sted havde behov for mindst 80 nye medarbejder i både ufaglærte stillinger og lederpositioner.
”Det interessante er, at vi ikke har foretaget os noget usædvanligt. Vi har kun annonceret på Internettet og alle stillinger er blevet besat inden åbningen af vores varehuse,” siger personaleudviklingschef hos BAUHAUS, Gitte Meldgaard.


Photo credit: ppdigital from morguefile.com

Fokus på medarbejderen og familieliv
”Vi har netop oplevet, at skulle ansætte 10 nye ledere, og vi har modtaget 650 ansøgninger. Jeg har aldrig set så mange kompetente lederemner,” sige Gitte Meldgård. Succesen skyldes ikke, at lønnen er skyhøj, eller at medarbejderne forkæles med personalegoder, BAUHAUS aflønner nemlig som branchen gør generelt. Derimod mener Gitte Meldgaard, at arbejdspladsens fokus på det hele menneske har en stor betydning
”Når man får opbygget et image som en god arbejdsplads, så går det hele af sig selv. Baggrunden er, at vi har lagt mange års arbejde i at skabe en arbejdsplads, hvor folk trives. Vi fokuserer eksempelvis på, at der skal være plads til familieliv, og vi tænker vores medarbejderes familier med ind i alle de tiltag, vi sætter i værk. Eksempelvis gælder vore medarbejderrabatter og sundhedsforsikring også de ansattes familiemedlemmer,” siger hun.

Skifter job for arbejdsmiljøets skyld
Dernæst har BAUHAUS etableret et system med handlingsplaner for alle medarbejdere, både dem som ønsker at gøre karriere og dem, som ønsker forblive i den nuværende stilling. Handlingsplanerne er med til at sætte fokus på den enkelte medarbejder, og der bliver taget hånd om individuelle ønsker til, hvordan arbejdsdagen skal skrues sammen. BAUHAUS har også en politik om at afholde sygefraværssamtaler, hvor udgangspunktet er omsorg for medarbejderen.
”Alt i alt har vi opbygget en arbejdsplads med en god stemning. Vi kan se, at når vi søger nye medarbejdere, så er folk villige til at skifte fra et lignende job i en anden virksomhed blot for at komme hen et sted med et godt arbejdsmiljø. Det er det, som trækker folk til, og det forklarer egentlig også meget godt, hvorfor vi kan ansætte over 250 kompetente medarbejdere på så kort tid i en tid, hvor alle brancher savner arbejdskraft, ” fortæller Gitte Meldgaard.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Personaleudviklingschef hos BAUHAUS Gitte Meldgaard
Telefon 61 611 551

Eller
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506