7 timers arbejde på 10 min.

Det går stærkt, når Kort og Matrikelstyrelsen installerer software på sine computere. KMS er gået over til at bruge intelligent distribution af software på mere end 350 computere. Det betyder en stor besparelse på både administration, installation og support – opgaver, som før tog en arbejdsdag, kan nu udføres på få minutter.

En samlet opdatering af hele Officepakken hos KMS fik den interne IT-afdeling til at afsøge markedet for distributionssoftware. En manuel installation af programmerne på alle organisationens computere ville være en stor opgave, som skulle løses af eksterne konsulenter. KMS indledte en dialog med det danske software- og konsulenthus CapaSystems, som leverede en løsning, der betød, at opgaven kunne løses 40 pct. billigere end først antaget.

Rutineopgaver bliver fortid
Softwaredistributions-løsningen betyder, at migreringsprojekter og udrulninger af opdateringer foregår lynhurtigt over netværket, uden at man bruger mange IT-ressourcer, og uden at man forstyrrer brugerne. Automatisk udrulning af software kræver, at der først laves en installationspakke, som indeholder selve applikationen og informationer om, hvilke indstillinger der skal installeres på computerne i netværket. Sagt på en anden måde: Hvis én langvarig rutineopgave én gang er løst, så tager det kun få minutter at gentage den.

Hos KMS benyttes en lang række meget specialiserede programpakker til produktion af kort, søkort, højdekort etc. Det tog tidligere en it-medarbejder i KMS 6-7 timer at installere og konfigurere disse programmer på en gennemsnitlig PC-arbejdsplads. Derfor ville en automatiseret installation af disse applikationer resultere i en mærkbar besparelse.

Mere komplekse opgaver
Da alle de ”almindelige” udrulningsopgaver var løst med gode resultater til følge, fik KMS øjnene op for mulighederne i at distribuere stadigt større og mere komplekse softwarepakker med CapaInstaller® software-løsningen.
”Vores udgangspunkt i KMS var, at det nok ikke kunne lade sig gøre at automatisere installation af vores komplekse programpakker. Vi følte os faktisk ret sikre på, at det ikke var muligt. Ikke desto mindre præsenterede CapaSystems os for en løsning på baggrund af deres CapaInstaller® løsning, som kunne løfte opgaven. Nu kunne vi via ”drag & drop” funktioner i systemet foretage en komplet installation og af-installation af selv de mest komplekse applikationer på en PC på 10 min. Det er vi imponerede over,” siger IT-chef Henk Møller Rasmussen fra KMS

For yderligere information kontakt venligst
CapaSystems A/S,
Krøyer Kielbergs Vej 3, 1. th.
DK-8660 Skanderborg,
Phone +45 7010 7055
www.CapaSystems.com
www.CapaInstaller.com