Alkyleret benzin – Ny benzintype til den grønne forbruger

Aspen Alkyleret benzin er en nyere type benzin på markedet, som også kaldes ”grøn benzin”. Benzinen forhandles nu af BAUHAUS i Danmark, som den første store kæde. Den nye type brændstof er henvendt til mindre motorer, der typisk benyttes i private haver, men er også oplagt til højtydende sportsmotorer.

BAUHAUS tilbyder nu sine kunder en ny type benzin, som er fremstillet med henblik på miljøhensyn og driftsikkerhed. Benzinen, der teknisk hedder ’alkyleret benzin’, er renere end traditionel benzin, soder mindre og giver en mere komplet forbrænding. Dermed starter og går forbrændingsmotorer bedre, når de kører på alkyleret benzin.
Det er en fordel for dem, som benytter værktøj med forbrændingsmotorer som eksempelvis havetraktorer eller motorsave. Alkyleret benzin er nemlig lagerstabilt og ændrer sig ikke, selvom det har stået i en kold tank hele vinteren. Almindelig benzin indeholder reaktive stoffer, der kan få benzinen til at iltes, og dermed nedsættes kvaliteten allerede efter få ugers opbevaring.

Motorer starter nemmere med ren benzin
”Alle kender situationen, hvor man skal starte sin motorsav eller plæneklipper om foråret og motoren har vanskeligheder med at springe i gang. Det skyldes ofte benzinen. Med Aspen alkyleret benzin er man ude over det problem. Alkylat benzin er nemlig den reneste benzin, der kan produceres på et olieraffinaderi,” fortæller Steen Buch, der er produktchef i BAUHAUS.
Aspen er blandt de få specialraffinaderier, der fremstiller alkylat. Benzintypen har de seneste år fået vind i sejlene i takt med forbrugerne miljøbevidsthed og større fokus på samspillet mellem motorer og brændstof af høj kvalitet.
”Det er helt naturligt for os at præsentere alkylat benzin til vores miljøbevidste forbrugere. Først og fremmest har vi i BAUHAUS en grøn politik, der gælder alle vores produktlinjer. Dertil kommer, at vi jo i mange år har haft diverse olietyper på hylderne, primært til vores motoriserede haveredskaber,” siger Steen Buch.

Pris opvejes af miljø, sundhed og bedre vedligehold
Som eksempel på den umiddelbare forskel i giftighed kan nævnes at almindelig benzin skal mærkes med et dødningehoved (giftig), mens alkyleret benzin blot skal mærkes med et diagonalt kryds (sundhedsskadeligt).
I BAUHAUS sælges Aspen alkyleret benzin i femliters dunke. Der kan vælges mellem en to-taksters olieblandet version og en version til firetaksters motorer, der ikke behøver iblandet olie. Prisen for fem liter er 169 kroner.
”Prisen kan synes høj, men i betragtning af at langt de fleste haveejere kun bruger 10 til 20 liter om året, så er det overkommeligt og pengene hurtigt sparet ind i. Når man dertil ser på de miljømæssige og sundhedsmæssige fordele, så tror vi på at alkyleret benzin bliver et af årets helt store produkter – både i BAUHAUS og i haverne landet over,” siger Steen Buch.

Se mere på www.aspen.dk

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.600 medarbejdere i Danmark
• 15 byggevarehuse i Kolding, Odense, Ålborg, Glostrup, Tilst, Esbjerg, Høje Tåstrup, Næstved, Holbæk, Vejle, Viby J, Herning, Randers, Hjørring, Hillerød. Yderligere et varehus er under opførelse i Ishøj.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktionsassistent Grethe Juhl
BAUHAUS Danmark
Anelystparken 16
8381 Tilst
gju@bauhaus.dk
Mobil.: 22103374
Dir.: 87450506