Alt optaget på landet

Det går strygende for landboturismen i Danmark. De 155 gårde, der over hele landet tilbyder bondegårdsferie, har måtte sig nej til mange turister. Der har simpelt hen været booket op, oplyser Ruth Duus fra Landsforeningen for Landboturisme.
I 1997 havde gårdene 167.600 overnatninger, og det skyldes ifølge landsforeningen, at det er billigt og en perfekt ferieform for familier. En uge på en bondegård koster omkring det halve af, hvad det koster at leje et sommerhus, og der er altid noget at lave. “Men det er ren ferie. Der er ikke nogen, der skal hjælpe til i stalden eller køre med i marken,” siger Arne Thomsen, der er sekretær for bestyrelsen i Landsforeningen for Landboturisme.
“Oftest bliver gården brugt som en base for familien. Om dagen tager de ud og og kigger på seværdigheder, og så vender de hjem igen om aftenen. Når gæsterne har været med til at malke en gang, så gider de ikke det mere og tager i Legoland i stedet,” siger han.
Interessen blandt landmænd for at begynde som værter for landboturister har været så stor at flere landbrugsskoler nu afholder kurser i landboturisme.