A.P. Møller overtager containerrederi

A.P. Møller/Mærsk fik i går EU-Kommissionens tilladelse til at overtage det sydafrikanske Safmarine Container Lines N.V.
Det er A.P. Møllers partnerselskab Mærsk A/S, der står for købet af det sydafrikanske containerrederi. Med købet vil det danskejede selskab rykke endnu en tak op på ranglisten over de absolut største rederier i verden.

Nye muligheder
“Overtagelsen giver os en mulighed for at vokse på et helt nyt marked, og tilbyde vores kunder en endnu billigere transport,” siger underdirektør i Mærsk Line, Jesper Kjædegaard.
EU-Kommissionen fandt i sin gennemgang af sagen, at overtagelsen ikke ville give Maersk A/S en dominerende rolle på containerområdet, hverken i form af monopol på handelsområdet eller i kraft af selskabernes repræsentation i internationale rederiorganisationer.
Overtagelsen har kostet koncernen 1,7 mia. kr., men så får den også en flåde på omkring 50 skibe med en samlet fragtkapacitet på 80.000 containerne.

Beholder eget navn
Safmarine Container Lines vil indgå i A.P. Møller/Mærskgruppen under eget navn og bibeholde sit netværk af agenter, ligesom det vil fortsætte med at sejle under sydamerikansk flag.

Ingen fyringer
Der bliver ikke tale om fyringer eller store omstruktureringer i det sydafrikanske selskab oplyser A.P. Møller. Formålet med opkøbet er, at kunne tilbyde kunderne en større geografisk dækning og dermed en bedre service, lyder det fra informationsafdelingen.