Arbejdsbeklædning til tiden hos LEO Pharma

LEO Pharmas håndværkerafdeling, Technical Services, benytter sig af MASCOT SmartStore, som er leveret af Lemvigh-Müller. Det giver en række fordele i form af enklere administration, bedre arbejdstøj og øget profil af de interne håndværkere i medicinalvirksomheden.

De omkring 50 håndværkere og deres ledere på LEO Pharmas hovedkvarter i Ballerup har fået nyt arbejdstøj i løbet af 2010. Medarbejderne har selv bestilt deres tøj via MASCOTs SmartStore inden for et beløb fastsat af ledelsen, og udvalget er begrænset til tøj i bestemte farver, som skal understrege afdelingens profil.
“Vi fik tidligere arbejdstøj via en leasingaftale med et vaskerifirma. Tøjets standard var dårlig, og det var ikke til at skelne de interne håndværkere fra de eksterne her hos LEO Pharma. Vi ønskede at højne både vores interne profil i organisationen og give vores medarbejdere bedre tøj. Derfor begyndte vi i 2010 at scanne markedet for muligheder,” siger Viggo Bostrup, der er sektionsleder i Technical Services hos LEO Pharma.

MASCOT Arbejdstøj 2

Del af større effektiviseringsproces
LEO Pharma var på det tidspunkt i færd med at effektivisere indkøb og leverandører i samarbejde med Lemvigh-Müller. Flere end 15 leverandører blev skåret ned til blot én, og der blev indført et nyt og besparende lagerstyringssystem. Derfor var det naturligt for Viggo Bostrup at indlede et samarbejde omkring arbejdsbeklædning med Lemvigh-Müller. Lemvigh-Müllers samarbejde med MASCOT og kendskab til det nye SmartStore-koncept blev derfor foreslået, og LEO Pharma blev hurtig overbevist om systemets fordele:
“Vi kunne se en række referencer, blandt andet til Falck, og det var med til at overbevise os. En anden ting var, at vi med SmartStore kunne overlade al bestilling til de enkelte medarbejdere. På den måde er det den enkelte, der har ansvaret for at bestille, og for at tøjet passer,” siger Viggo Bostrup.

Fleksibelt bestillingssystem
Tre medarbejdere fra Technical Services valgte derefter i samarbejde med MASCOT, hvilke rammer der skulle være for afdelingens tøjindkøb, og kort tid efter kunne alle medarbejderne logge på systemet og handle for et bestemt budget. Nogle medarbejdere har fået et større beløb end andre, hvis de eksempelvis har behov for specielt sikkerhedstøj.
“Det vigtigste for os har ikke været at spare penge, selvom det naturligvis også er et element i det her. Det vigtigste har været, at vi på en nem måde har været i stand til at få godt arbejdstøj, som både viser, hvem vi er, og som er fleksibelt at bestille, inden for de rammer vi opstiller,” siger Viggo Bostrup.
Medarbejderne fra Technical Services kan i dag kendes på deres grå og sorte arbejdstøj, hvor både de enkelte medarbejderes navn og virksomhedens logo er syet ind.
“Medarbejderne har været glade for de nye muligheder, og de har uden videre kunnet benytte systemet, så det har været en succes,” lyder det fra Viggo Bostrup.
Afregning mellem LEO Pharma og Lemvigh-Müller foregår via det samme faktureringssystem, som LEO Pharmas andre indkøb hos Lemvigh-Müller. Alt fremgår og faktureres på én månedlig faktura.

Faktabokse:
Om LEO Pharma
LEO Pharma er en førende, global medicinalvirksomhed. I mere end hundrede år har virksomhedens produkter forbedret kvaliteten af millioner af menneskers liv rundt omkring i verden. Hovedsædet i Ballerup beskæftiger i dag ca. 1.500 medarbejdere, og på globalt plan har LEO Pharma omkring 3.600 ansatte, fordelt på 58 lande. Produkterne sælges i mere end 100 lande.

Om MASCOT
MASCOT International A/S er en international, familiedrevet virksomhed, der udvikler, fremstiller og markedsfører arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj af høj kvalitet til håndværkere, entreprenører og industri. Virksomheden har i mange år oplevet en kraftig vækst inden for både omsætning og indtjening. Der er i dag flere end 1.300 ansatte i Europa og på virksomhedens egen fabrik i Vietnam. Produktionen er ISO-9001-certificeret, og der altid mere end 2 millioner stykker varer på lager.