Arbejdsglæde og forandring

Arbejdsglæde og forandring kan være hinandens modsætninger, men med de rette organisatoriske redskaber og holdninger kan en stadigt mere foranderlig hverdag gå hånd i hånd med glæden ved at gå på arbejde. Det fik omkring 80 SAK-medarbejdere 7. november at mærke på egen krop og sjæl ved en række workshops på årets SAK-konference på Hotel Raddisson.

Ernst & Young står over for en kulturtransformation. Virksomheden skal være bedre til at håndtere kundernes krav, interne krav samt globaliseringen og de konstante forandringer, den bærer med sig. I den proces er SAK-medarbejderne hos Ernst & Young omdrejningspunktet, mener Senior HRD manager Pernille Holmstrøm. Hun ser SAK-konferencen som en oplagt måde at lære nye måder at kommunikere på og arbejde sammen på, og det er egenskaber, som er nødvendige i en hverdag, der fremover vil blive mere omskiftelig end nogensinde før.
For at maksimere udbyttet af konferencen blev den blevet opdelt i en række mindre, intime workshops kombineret med samlede arrangementer for samtlige 80 medarbejdere, der kom fra hele landet.

Et nødvendigt forum
”Vi forsøger at gøre det så koncentreret og relevant for den enkelte medarbejder som muligt. Samtidig skal det være sjovt og motiverende, derfor er den sociale vinkel også meget vigtig,” siger Pernille Holmstrøm, der understreger at SAK-konferencen ikke er en fridag, men et helt nødvendigt forum for kompetenceudvikling. Det har i øjeblikket stor opbakning i resten af virksomheden i lyset af de kommende forandringsprocesser. Hendes hovedpointe med medarbejderudviklingen i Ernst & Young er, at der skal bygges vindmøller frem for læhegn, – og det kræver en holdningsændring.

Forandring og usikkerhed
Forandringer medfører nemlig ofte usikkerhed, og det betyder, at et helt væsentligt punkt er kommunikation mellem medarbejdere og evnen til at sætte sig ind i kollegernes måder at tænke og arbejde på. Dagens fire workshops afspejlede denne problemstilling: En handlede om ”Forandringsprocessor fra en menneskelig vinkel” en anden om ”arbejdsglæde og motivation”. Dertil var en samlet workshop for alle, præsenteret af Anna-Elise Bækkelund, som bød på fællesdans, undervisning i kropsholdning samt en stribe konkrete tips til hvordan krop og sind kan aktiveres til at være bedre til at håndtere en omskiftelig hverdag.