Aviser ramt af konflikten

Flere aviser er i de seneste døgn blevet ramt af strejken. Torsdag aften dannede henved 200 medlemmer af SID Lager & Handel fysisk blokade mod Dansk Avis Tryk i Glostrup, hvor Aktuelt og Børsen får deres aviser trykt.
SIDs blokade er en reaktion på, at de to aviser har overført deres abonnementer fra budfirmaet A/S Bladkompagniet, som er part i konflikten, til Post Danmark som leverer aviserne med posten. Det bliver betragtet som skruebrækkeri, oplyser SID.

Børsen bøjede sig
Dagbladet Børsen bøjede sig hurtigt for blokadevagternes krav, men Aktuelt mente ikke det var muligt at frasortere de overførte abonnenter af tekniske årsager.
Efter forhandlinger blev parterne enige om at lade alle aviser blive uddelt 1. maj, og blokaden kunne opløses tidligt i går morges.
Begge aviser har nu skrevet under på, at de overførte abonnenter ikke vil få leveret avis sålænge konflikten varer. Børsen og Aktuelt kan altså kun fås i løssalg. Det går ud over op mod 10.000 af Aktuelts abonnenter og 4-5.000 Børsen-abonnenter.
De aktionerende betragter det som en sejr over skruebrækkerne.
“Især finder vi det pinligt for Aktuelt, som jo altid har været at betragte som et talerør for fagbevægelsen,” siger en talsmand fra Bladomdelerklubben i København.
En lovlig blokade har ramt Lolland-Falster Folketidende. Selve avisen er ikke ramt, da den har indgået en fredsaftale, men direktøren for bladet har indmeldt trykkeriet i Dansk Arbejdsgiverforening, som konflikter med Grafisk Forbund. Det betyder at typograferne ikke må medvirke ved fremstilling af avisen.