Battlefied 1943

Road to Rome

Millioner af spillere har allerede købt Battlefield1942 i løbet af det snart halve år det har være på markedet. I Begyndelsen af februar udkom patch til version 1.3 med endnu en fintuning af de mange forskellige våben, flere lækre lyde og mere fair indstillinger. Kronen på værket er nu udvidelsespakken ”Road to Rome”, som indeholder seks nye baner.

Nu er den første egentlige udvidelsespakke på banen. Der har været snakket meget om den, for hvordan skulle det være muligt at lave spillet bedre? Grafikken i første version er uovertruffen og kan skaleres alt efter brugerens grafikkort. Gameplayet har alt, hvad der skal være af taktik og action, så det var med stor spænding at udvidelsespakken blev åbnet og installeret.

Enkelte baner er kommet til siden første version af spillet udkom, men her i udvidelsespakken er der er en række baner. De er alle godt udtænkt og de har alle det samme tema, vejen til Rom. Det har også betydet, at der koblet to nye hære på spillet: Franskmænd og Italienere. Med sig har hærene et væld af nye våben, fly og køretøjer, som disse hære rent faktisk brugte.

For at understege temaet, den fremskredne krig hvor alle er trætte, har EA-games valgt at skabe nogle dystre landskaber med meget intense kampe. Ingeniørene, som man kan vælge at være, har ligesom i virkelighedens første slag i Italien fået mulighed for at sætte bajonetter på deres rifler, så de kan klare sig bedre i de mange nærkampe. Nyt er også den italienske maskinpistol Breda Modelo .30 og en britisk Sten. Dertil kommer et helt arsenal af køretøjer, som naturligvis er hentet fra den periode i Anden Verdenskrig. Kampene i de italienske bjerge er ledsaget af cikadernes sang og alle de “taunts” (kommentarer og udråb), man sender til hinanden er oversat til Italiensk. Det samme gælder, når man spiller en af de andre nationer.

Med en pris på 269 kr. for en udvidelse til et eksisterende spil havde jeg nok forventet en del mere. Gameplayet er det samme, og der er ikke nye udfordringer for alvor. Banerne er godt lavet, men der er mange, som laver gode baner til Battlefield1942, der gratis kan downloades.

Den oprindelige Battlefied 1942 har en række baner, der knytter sig til forskellige dele af krigen: Vesteuropa, Østeuropa, Stillehavet og Nordafrika. Det vi nu ser er blot en tilføjelse med Sydeuropa. Det er svært at sige om banerne er bedre, de er snarere anderledes og vinder på det meget intense spil. Men er man mere til kamp i byer, som man kunne opleve det i Berlin og Stalingrad, så er der ikke meget at hente i udvidelsen. Flykampene er der heller ikke gjort noget ud af. Her vil man få meget mere ud af downloade kortet “Coral Sea” gratis.

Alt i alt er de vigtigste opgraderinger til Battlefield 1 allerede lagt på nettet, der er masser af nye baner tilgængelige, og savner man nye våben så er de også tilgængelige i form af særlige “mods”, som man ligeledes kan download gratis. Derfor er udvidelsespakken kun noget for de virkelig fans af Battlefied 1942, som er tro mod udviklerne af Battlefield.

Som medium-spilfreak vil man ikke kunne hente meget, og det virker lidt som om at EA forsøger at vride de sidste kroner ud af navnet Battlefield som uden tvivl var en af sidste års vigtigste nyheder på spilfronten.

Kravene til computeren er langt mere realistiske, end dem som i sin tid blev stillet til første version. Da vi testede første version på en computer med 128 MB ram, kunne spillet simpelthen ikke afvikles.

Det kræver, at man har installeret første udgave af Battlefield for at man kan afvikle udvidelsen ”Road to Rome”, der allerede har fået øgenavnet: BF-R2R.

Battlefield 1942:
The Road to Rome

Mindste systemkrav
Pentium 3, 800 MHz
128 MB RAM
3D grafikkort
400 MB ledig harddisk

Pris: 269 kroner
Producent:
EA-Games
80-89 %
:-) Nye flotte baner, med intenst gameplay.
:-( Ikke meget nyt i forhold til den oprindelige version.

Billedtekst 1. Den syditalienske stemning er godt lavet og banerne tager udgangspunkt i, at spillerne allerede er vant til at samarbejde fra Battlefield 1.

Billedtekst 2. Naturligvis går det alligevel galt af og til, og de stakkels soldater bliver smidt rundt af det tunge artilleri. Hvis man er heldig, kan man nå at aktivere sin faldskærm, ind man rammer jorden! Det ser voldsomt ud, men spillet er helt frit for blod.

Billedtekst 3. De nye oliventræer danner gode skjul for fjendens bombefly.

Billedtekst 4. Road to Rome indeholder et overflødeighedshorn af nye våben. Her er det en italiensk tank og en maskinpistol.