BOSCH IXO skruer Bakkens Rutschebane færdig

I 2004 var BOSCH IXO verdens mest solgte elektriske værktøj. Den er lille, let og handy. Altid klar til brug, pålidelig og ligger godt i hånden. Derfor er BOSCH IXO populær hos både mænd og kvinder. – Og blandt håndværkere, der eksempelvis har benyttet BOSCH IXO i den seneste renovering af Bakkens historiske rutschebane. Nu lanceres den elektriske skruetrækker i en ny, forbedret udgave på Bakken, hvor den har været med til at gøre Rutschebanen parat.

Bakkens Rutschebane blev opført af en irlænder ved navn Walther Queenland. Banen kostede 250.000 kr. Hvis den skulle bygges i dag ville den mindst koste 30 – 35 millioner. Der gik en hel lille granskov til. Queenland forlangte ellers fyrretræ, men kunne ikke se forskel, så tømrermesteren valgte at bruge grantræ, da det er langt nemmere at arbejde med. Det er mere lige. Vognene blev bygget hos Vølund.
Efter en lang periode, hvor alt blev lavet i stål og plastik har trærutschebaner fået deres renæssance. I USA er det er i dag blevet in at bygge rutschebaner i træ.

Løbende udskiftning af banen
Banen er 852 meter lang. Højeste punkt er 22 meter. Ned af den højeste bakke når farten op på 70 km i timen. Turen varer gennemsnitlig 2 minutter og 30 sekunder.
De fire vogne i vogntoget trækkes op ved hjælp af et kabel og en 75 hestes motor. Derefter er drivkraften gratis. Vognene kører af sig selv, når kablet slippes.
Mange Bakkegæster synes, at Rutschebanen ser lidt vakkelvorn ud, men rent faktisk er der ikke så meget tilbage af den gamle bane. Hvert år bliver der udskiftet træ for ca. kr. 200.000, så der er kun et par enkelt bjælker tilbage fra den oprindelige bane. Stort set er banen bygget 2-3 gange efterhånden og nu får Bakken hjælp af et stærkt værktøj fra BOSCH.

Pålidelig styrke takket være lithium-teknologien
BOSCH IXO er en driftsikker skruemaskine, der er skabt til resultater der holder. I modsætning til de andre batteri-skruemaskiner, der benytter sig af de traditionelle teknologier (NiCd eller NiMH), er BOSCH IXO udstyret med et 3,6 volt lithium-batteri, der ikke aflader eller mister kapacitet, når værktøjet ikke bruges. Batterikapaciteten forbliver konstant. Derfor er BOSCH IXO altid parat, når behovet for en kraftfuld elektrisk skruetrækker opstår.

Bedst mulig anvendelseskomfort
På den nye IXO viser batteriindikatoren med et enkelt blink, hvordan den aktuelle status er. Den nye, moderne designede IXO-ladestation er også en praktisk værktøjsholder, der uden problemer kan monteres på væggen. Endnu en forbedring er det integrerede lys på spidsen af værktøjet. Det giver et præcis lys på overfladen og gør skruearbejdet til en leg – selv på dårligt belyste områder som f.eks. under skriveborde, i kommoder og skabshjørner.