Britisk TV-blad på dansk IT-system

Det århusianske softwarefirma CCI Europe har modtaget en ordre på et to-cifret millionbeløb fra Storbritanniens største TV-blad, det BBC-ejede Radio Times. Bladet, der har et ugentligt oplag på 1,4 mio., vil fremover udelukkende bruge CCI¼s programmer i produktionen.

CCI har på baggrund af ældre programmer udviklet lay-out systemet NewsDesk Editorial, der samler virksomhedens programmer og kommunikation på en overskuelig brugerflade.
“Vores produkt giver nogle nye muligheder for vores kunder. De kan bl.a. sende deres blad direkte ud på internettet i samme version som den fysiske, eller sidde ved flere skærme samtidig og redigere den samme side,” forklarer Lars Høgsted, technical account manager ved CCI.
CCI er en virksomhed under Århus Stifts Bogtrykkeri A/S Softwarefirmaet har tidligere primært solgt avissystemer i USA, blandt andet til giganten USA Today. Den ordre var på 40 til 50 mio. kr., siger Johnny Thøgersen, vicepresident i CCI.
“At handle med BBC er specielt for os. De ligger i randområdet af, hvordan vores traditionelle kunder ser ud. 95 pct. af vores omsætning kommer fra aviser, derfor tvivlede vi først på, om et magasin som Radio Times kunne bruge vores system, men det har virket fint,” siger Johnny Thøgersen. Der er ca. 300 ansat i ICC, heraf sidder 270 i Århus, resten i udlandet.