Byggeriets IT og Net-Mill bag killer-applikation til byggebranchen

Byggeriets IT har indledt et nært samarbejde med IT-virksomheden Net-Mill om udvikling og distribution af et nyt system til mobil dataopsamling og ressourcestyring. Der er tale om et teknologisk guldæg, lyder det fra Byggeriets IT.

Net-Mill er Danmarks eneste leverandør af mobilbaserede scannere til dataindsamling og øjeblikkelig overførsel via det mobile Internet til økonomi- og lagersystemer. Den lille stregkodescanner fra Net-Mill, som kobles på en mobiltelefon, kan i løbet af få sekunder give en håndværker på opgave besked om lagerstatus, timeforbrug og han kan løbende indscanne mængden af brugte timer og materialer, mens arbejdet står på.

Det er første gang dataindsamling og databehandling kan kobles sammen i én arbejdsgang, og det betyder store effektiviseringer indenfor alle brancher, som har medarbejdere på farten, siger Adm. Direktør fra Net-Mill Claus H. Andersen.
”Selve systemet kører via GPRS og en lille scanner. Alle oplysninger samles i en central server, som uden videre kan udveksle data med alle kendte økonomi og lagersystemer. Det tager maksimalt et par timer at lære håndteringen til bunds.” Fortæller Claus H. Andersen, der i øjeblikket arbejder med pilotprojekter i virksomheder med fra 10 til 1000 ansatte.

Direktør i Byggeriets IT A/S, Svend Aage Hansen, siger:
”Vi har fat i en killer-applikation. Jeg har arbejdet med IT indenfor byggebranchen i mere end 20 år, og dette er den første brugbare løsning på problemerne med brugervenligt planlægningsprogram. Det er virkelig et guldæg, som bliver et must for alle håndværkere, for de nuværende projektstyringssystemer er stort set uegnede til opgaven.
Svend Aage Hansen har tidligere arbejdet med udviklingen af et wap-system som skulle løse samme opgaver, men mødet med Net-Mill har betydet, at Byggeriets IT har lagt udviklingen helt i hænderne på Net-Mill.
”Det har altid været et problem, at håndværkere efter dagens arbejde skal aflevere timesedler fra de forskellige kunder og detaljerede oversigter over materialeforbruget. Fejlprocenten har været høj og tit er oplysningerne skrevet på bagsiden af et stykke sandpapir, som senere skal indtastes i virksomhedens edb-system. Alt det kan nu gøres ved en enkelt arbejdsgang ude på byggepladsen,” fortæller Svend Aage Hansen, der finder systemet meget brugervenligt og intuitivt at benytte. Han regner med at systemet, som består af mobil tids- og materialeregistrering samt planlægningsprogram til opgavestyring, vil blive udbredt over hele landet fra sommeren 2003.

Ødsted Tømrer- og snedkerfirma med 30 ansatte har i flere måneder har Net-Mills scannere på prøve og resultaterne har overbevist direktør Knud Kyndesen. Han siger:
”Folk var natuligvis skeptiske i første omgang. De frygtede overvågning og mere administrativt arbejde, men systemet er faktisk nemmere at bruge end den gammeldags fremgangsmåde, hvor man noterer oplysninger om tid og materialeforbrug manuelt efter arbejdsdagen.”
Knud Kyndesen regner med, at der i hans virksomhed vil blive et sparet et betydeligt beløb, når der fremover vil være et fuldstændigt realtidsoverblik over mængden af brugte materialer.
”Desuden sparer vi på administrationen fordi vi ikke længere skal registrere alting to gange,” lyder det fra Knud Kyndesen.

Net-Mill og Byggeriets IT (tidligere BYG Data) kan mødes på messen Teknik og Data 2003 i Odense Congress Center 4.-6. februar.

For yderligere oplysninger kontakt venligst.
Adm. direktør Claus H. Andersen
Net-Mill International A/S
Lyngsø Allé 3
9600 Aars
96 98 25 57 / 22 61 25 57
www.net-mill.com eller se mere på www.denmobilemedarbejder.dk