Stort fremmøde på CDLIGHTs seminar om Autodesk Vault

25 og 26 oktober afholdt CDLIGHT et særdeles velbesøgt seminar om Autodesk Vault. Bland de fremmødte var repræsentanter fra en lang række fremsynede maskinproducenter fra hele landet. Alle virksomhederne benytter i et eller andet omfang Autodesk Inventor, og de har således ufordringerne med fil-håndtering tæt inde på livet. Vi tog en snak med nogle af dem om, hvorfor de var kommet, og hvordan de forventer at benytte Vault i deres daglige arbejde.

Vault er et add-on til Autodesk Inventor. Programmet ligger allerede i Autodesk i en light-version, men vil man have det fulde udbytte, må man købe hele programmet. Derfor havde CDLIGHT inviteret til todages seminar om muligheder i den fulde version, og det var mange interesserede i at høre mere om.

Enkelt at håndtere store mængder data
Vault gør det nemlig enkelt at håndtere de store data- og filmængder, som professionelt arbejde med Autodesk genererer. Man kan arbejde sammen i grupper på de samme filer uden at overskrive hinandens arbejde, man kan via versionering gå tilbage til tidligere udgaver af sine opgaver, og man kan finde, organisere og genbruge tidligere data og dermed spare mange timers arbejde. Vault arbejder ikke kun med Autodesk, men også med eksempelvis Microsoft Office og AutoCad. Dermed har Vault potentialet til at blive hele virksomhedens filhåndteringssystem.

Kopierer komplette desings og sparer tid
Kristian Jørgensen fra GMR Maskiner A/S havde fundet vej til seminaret. GMR maskiner A/S er en af Danmarks førende producenter af redskabsophæng og redskaber til den kommunale sektor, og virksomheden beskæftiger blandt andre tre mand, som til dagligt arbejder intensivt med Autodesk.
“Vores første erfaringer med Vault er gode. Det giver os en sikkerhed for, at vi altid arbejder med de rette data. Samtidig har vi en sikkerhed, hvis der skulle ske nedbrud, fordi vi med revisionstyring altid har de seneste filer gemt centralt. Vi får også muligheden for at kopiere komplette designs, og det er enklere at genbruge elementer, vi allerede har udviklet til den ene maskine i en ny opgave. Alt i alt giver det også mulighed for kunne udvikle nye produkter hurtigere,” fortæller Kristian Jørgensen. GMR Maskiner A/S har tidligere eksperimenteret med Vault, men har nu valgt at gå konsekvent over til Vault, som grundlag for filbehandling i Autodesk.

Vault effektiviserer i alle typer virksomheder
Lachenmeier Maskinfabrik A/S i Sønderborg var også til stede. 17 mand arbejder her med Autodesk på at levere kundetilpassede løsninger til håndtering af korn og foderstoffer.
“Vores udfordring er, at vi er så mange personer, og vi skal alle kunne genfinde de helt korrekte data. Det er Vault løsningen på,” siger Lachenmeiers repæsentant, Kent Bøttger.
I den anden ende af spektret var SIK TEKNIK. Her arbejder blot to mand. Deres udfordring er, at både skulle håndtere kunder, maskineri og også Autodesk.
“For os løser Vault problemet med at skulle gentage rutineopgaver. Vi er en lille virksomhed, og ved at bruge Vault med Autodesk kan vi overkomme mere. Eksempelvis kan vi med Vault hurtigt printe alle arbejdstegninger til en kunde, og vi kan hurtigt genbruge tegninger, vi allerede har lavet tidligere,” siger Steen Sørensen fra SIK Teknik

Alt i alt var det to spændende dage, hvor spørgelysten var stor, og deltagerne gav udtryk for, at de havde fået et stort udbytte af seminaret.