Champagne i kantinen – og blikket rettet mod Monaco

Widex A/S har eksisteret siden 1956, og alligevel er det lykkes at blive året danske Entrepreneur. Prisen – og entrepreneurskab i det hele taget – associeres som regel med nye virksomheder, der slår de gamle af banen med innovation og vovemod. I år var det en senior, der løb med sejren, som faktisk var hele tre sejre. Widex A/S løb nemlig med både priserne som landsvinder, vinder i Globalization og regionsvinder.

Widex A/S har vundet Entrepreneur of the Year 2009-prisen i Danmark så eftertrykkeligt, som det kan lade sig gøre. Ud over hovedprisen som Årets Entrepreneur vandt Widex også Globalization-kategorien, som den mest succesfulde danske vækstvirksomhed i udlandet og Widex vandt også regionskåringen. Som den danske national vinder, vil Widex deltager i Ernst & Youngs World Entrepreneur of the Year, der finder sted i Monaco i juni 2010.

Overvældende sejr

Sejren kom som en stor overraskelse for direktør Anders Westermann:
”Det er helt overvældende, og særlig lyset af at vi allerede havde vundet to priser i dette års Entrepreneur of the Year. Vi troede, at vi havde fået hvad vi skulle have med hjem, men det er var en utrolig dejlig fornemmelse at kunne præsentere et ’hattrick’ for medarbejderne,” siger Anders Westermann, der præsenterede sine medarbejdere for prisen og statuetten med champagne og kransekage i kantinen dagen efter.

Evner at vækste i krisetid

Han peger på virksomhedens evne til at vækste i krisetid, som den væsentligste faktor for Widex’ performance i konkurrencen. – Men udover de økonomiske resultater i en tid med finansiel og økonomisk krise, mener Anders Westermann også, at virksomhedens tilgang til grundlæggende værdier, som ledelse, medarbejder-relationer og en villighed til at påtage sig en aktiv rolle som en socialt ansvarlig virksomhed har været medbestemmende for juryens konklusioner. Christian Frigast, formand for Entrepreneur of the Year jury, og administrerende direktør for den danske kapitalfond Acxel, sagde også, at juryen lagt stor vægt på de positive indtryk af virksomheden både udvendigt og blandt de berørte parter.

Opfylder alle kriterier til fulde

“Vinderen af Entrepreneur of the Year 2009 opfylder alle kriterier til fulde,” lød det fra Christian Frigast. “Virksomheden har skabt vækst gennem sin teknologi og innovative arbejde. På trods af denne vækst fortsætter iværksættervirksomhed for at blive anerkendt som en katalysator. Det er en virksomhed, der fokuserer på teknologi, udvikling og dygtig markedsføring. Virksomheden har opnået en position som en af verdens bedste og største leverandører inden for sit felt. Dens historie er utrolig fascinerende, og dens fremtidsudsigter og strategier viser, at dette vil fortsætte – krise eller ej.”

Så er det Monaco 2010

”Nu har vi blikket rettet mod deltagelsen i verdenskåringen i Monaco til juni næste år. Vi tror på, at vi har en chance for at gøre os gældende. – Ikke mindst hvis dommerne lægger vægt på andre faktorer end de rent økonomiske. Vi er nemlig langt fremme med eksempelvis miljøhensyn,” siger Anders Westermann. Widex A/S er netop ved at lægge sidste hånd på et nyt byggeri til koncernens hovedsæde, som vil gøre hovedparten af den danske organisation CO2- og energineutral.
Vinderstatuetten står nu, så alle gæster kan se den hos Widex og den vil med garanti også få en fremtrædende plads i det nye domicil, lover Anders Westermann.