CopenhagenCorrespondent.com i luften

Den klassiske journalistisk og den store verden har længe trukket i mig. Kommunikation og Public Relation vil stadig være mit primære arbejdsfelt, men nogle gange falder jeg over gode historier, som er interessante for danske og internationale publikationer. Det at skrive artikler på engelsk har desværre holdt mig tilbage fra at kontakte udenlandske medier, men nu kaster jeg ud i det med hjælp fra gode kolleger og min nye bibel: The Associated Press Stylebook and Libel Manual.

Sidste år planlagde jeg en længere reportagerejse til Arunachal Pradesh, Assam, Bhutan og Kashmir. Langt henne i planlægningen og efter hjælp fra blandt andre den danske konsul i Bhutan og Jyllands-Postens udlandsredaktør fik jeg afslag på journalistvisum til de områder i Indien, hvor mine historier gemmer sig. Ideen om den internationale journalistik har luret siden, og så slog det mig, at jeg jo kunne gøre det hjemmefra. Altså; i stedet for at rejse ud og skrive hjem, så kan jeg blive hjemme og skrive ud. I Sidste uge gik så www.copenhagencorrespondent.com i luften, og sitet vil jeg bruge til at kontakte udenlandske redaktører på engelsksprogede medier verden over.

journalist in copenhagen freelance

Aviserne finder jeg via de engelske aviser på NewspaperIndex.com, og jeg har skrevet til de første 30 redaktører og foreslået dem, at jeg bliver deres nye freelance korrespondent i Danmark. Se mere på sitet om hvilke ydelser, jeg tilbyder dem. Eftersom jeg starter udfra en liste over lande, der er sorteret alfabetisk, er Afghanistan et af de første lande, jeg har koncentreret mig om.  Og det har virket. Nyhedsbureauet Kabulpress.org er meget interesseret og jeg har allerede skrevet to artikler om Danmark/Afghanistan, den første bliver publiceret i morgen.

Det er meget spændende at skrive til så fjerne medier. Jeg regner ikke med at jeg kommer til at tjene noget videre på det, for aviser i den tredje verden har ikke mange midler at gøre med. Til gengæld er det sjovt og berigende, og med tiden bliver det nok en fast bibeskæftigelse.