Danmarks vejviser outsourcer IT

Skilteproducenten Daluiso A/S har fundet vejen og har outsourcet al deres IT til JDM IT. For Direktør Christian Daluiso er det en helt naturlig udvikling for en virksomhed af den størrelse. Outsourcingen betyder nemlig, at virksomheden ikke behøver at bekymre sig om IT. Det frigiver ressourcer til, at Daluiso kan koncentrere sig om kerneforretningen og undgå spekulationer om teknik.
Den 20 år gamle producent af skilte og afspærringsmateriel Daluiso A/S har ingen IT-afdeling. Det er i stedet JDM IT, der sørger for, at både computere, netværk og printere fungerer. Og det er de glade for hos Daluiso.
”Det virker perfekt. Jeg hører aldrig om IT, og sådan skal det være, for så ved jeg, at det fungerer,” siger administrerende direktør Christian Daluiso.


Photo credit: manicmorff from morguefile.com

Nye udfordringer

Fader og søn, Domenico Daluiso og Christian Daluiso, startede i begyndelsen af 1990’erne produktionen af skilte i garagen, men virksomheden er siden vokset hurtigt, og den har i dag over 50 ansatte og afdelinger i både Odense og i Køge. Hurtig vækst kræver en fleksibelt IT-afdeling, og det har Daluiso fundet hos JDM IT. Da Daluiso i 2008 fusionerede og samtidigt flyttede firmaet fra Hvidovre til Køge, fik JDM IT til opgave at flytte og integrere IT-systemerne. Det var en hasteopgave, og det var vigtigt for forretning, at hele opgaven skete på ganske kort tid.

Stor operation løst på en weekend

JDM IT rykkede derfor ind med hele holdet af eksperter – og opgaven var løst på en weekend.
”Det gik rigtigt godt, da JDM flyttede for os. Det fungerede med det samme, og uden at vi brugte tid og ressourcer på det. Vigtigst af alt var, at det ikke gik ud over produktion eller kundebetjening,” siger Christian Daluiso.
Smertefrit samarbejde mellem leverandører
Daluiso har servere stående hos JDM IT, der styrer mail og økonomistyringsprogrammet Microsoft Navision. Derudover kommer JDM IT ofte ud til Daluiso, hvor konsulenter sørger for at computere, printere og interne servere fungerer optimalt.
”Det fungerer smertefrit. Mit personale kommer aldrig og spørger mig om noget omkring IT, og det betyder, at de har bedre tid til deres arbejde,” siger direktør Christian Daluiso.

Samarbejde mellem specialister

Selvom Microsoft Navision bliver hostet af JDM IT, så er det et andet IT firma, der sørger for at programsoftwaren fungerer hos Daluiso A/S. Den opgavefordeling fungerer rigtig godt for Daluiso.
”Jeg mærker slet ikke, at det er to forskellige virksomheder, der hjælper os. Det fungerer, uden at jeg behøver tænke over det,” siger Christian Daluiso.

Fast pris giver tryghed

Daluiso og JDM IT har indgået en fastpriskontrakt. Det betyder, at Daluiso betaler en fast pris om måneden for en række faste ydelser. Daluiso kan derfor let planlægge økonomien, og samtidig bliver det tydeligt, hvad det rent faktisk koster at have en totalt outsourcet IT-afdeling. Daluiso er ikke tvivl: Det kan svare sig at outsource.

Fakta om Daluiso A/S

Daluiso A/S blev grundlagt i 1989, og er Danmarks største producent af færdselstavler. Virksomheden sælger og udlejer også afspærringsmateriel. Daluiso A/S har 50 medarbejdere og lager og kontor i Odense og Køge. Virksomhedens udlejningsafdeling sørger for kontakt til myndighed, udarbejdelse og godkendelse af afspærringsplaner samt omsætning og tilsyn. I 2008 blev firmaet opkøbt af SafeRoad, der med en omsætning på over 2,5 milliarder inden for trafiksikkerhed, vil være med til at styrke DALUISO A/S til fremtiden.

JDM IT’s løsning hos Daluiso A/S
JDM IT hoster Microsoft Exchange server til mail
JDM IT hoster økonomistyringsprogrammet Microsoft Navision
JDM IT sørger for at PC’er, printere og servere hos Daluiso A/S fungerer