Dansk Microsoft samarbejde styrker Per Aarsleffs IT drift

Et af landets største ingeniørfirmaer, Per Aarsleff A/S, har valgt en samlet løsning fra danske CapaSystems og Microsoft. Formålet er at stabilisere IT-driften og lukke organisationens sikkerhedshuller.

Per Aarsleff har valgt at effektivisere og fremtidssikre IT-driften gennem automatisk softwaredistribution. Værktøjerne er leveret af danske Microsoft-certificerede CapaSystems og Microsoft i fællesskab. Målet er at skabe et solidt fundament for virksomhedens udvikling på lang sigt i kraft af en stabil og sikker IT-infrastruktur.

Overlegen teknologi til lav pris
”Det var ikke svært at træffe beslutningen om at benytte CapaSystems som leverandør. Vi var allerede kunde hos Microsoft og havde derfor licensen til SMS 2003 til distribution af software over netværket. Vi manglede blot et system, der kunne bygge pakkerne,” siger IT-chef Sven Sandby, der valgte CapaSystems blandt flere alternativer som ansvarlig for hele SMS-projektet.

Tidsbesparelse på support
Den kommende omstrukturering vil føre til en strammere kontrol med, hvilke applikationer der benyttes i organisationen. Oprydningen skal spare tid og sikre en ensartet drift over det meste af organisationen.
”I øjeblikket bruger vi megen tid på at rense maskiner for særligt spyware og andre irriterende programmer, som brugerne utilsigtet har downloadet. Med det nye design, kan vi helt automatisk reformatere ramte PC´er og stadig bibeholde den enkelte brugers vitale data. Og det vil kun tage få minutter,” siger IT-chef Sven Sandby.

Grundlag for vækst
”Det med at bruge to arbejdsdage på fejlsøgning på en enkelt PC er historie. Nu har vi en struktureret platform med en høj grad af sikkerhed, som vi kan udvikle os på.”
Per Aarsleff forventer, at IT-driften vil stige med ca. fem pct. årligt, hvilket svarer til op mod 150 nye computere i virksomheden de kommende år. Denne forøgelse forventes, med det nye IT-design, at kunne klares med det nuværende mandskab.

Fejlkilder og sikkerhedshuller reduceres
Den nye struktur betyder også en strømlining af antallet af applikationer på de ca. 600 computere i virksomheden. Hvor der tidligere har været et væld af programmer til eksempelvis cd-brænding eller fremvisning af video, bliver antallet nu skåret ned til ét program til hver opgave. Dermed slipper IT-afdelingen for at skulle supportere mange forskellige applikationer og utilsigtet downloads reduceres med større sikkerhed til følge.

Samarbejde med Inceptio
Capasystems har samarbejdet med Inceptio om at bygge SMS Designet. Inceptio er Microsoft Certified Gold Partner og har stor SMS erfaring. Designet er et af de første, der kører i et rent DNS miljø (modsat de fleste andre, der også har WINS) og bruger andre af de nyeste SMS faciliteter.

CapaSystems A/S blev i februar 2005 globalt akkrediteret som ISV (Independent Software Vendor) samarbejdspartner til Microsoft med produktet CapaInstaller® Package Creator.

For yderligere information kontakt venligst