Dansk miljøvenlig computer på markedet

Alle problemer med støj, højt energiforbrug, varme og støv fra computere er nu løst med den danske livsstils-computer CALM SG-3.

Computerstøj giver stress. Det er dokumenteret i flere undersøgelser. Desuden bruger PC´en meget strøm, og allergikere får blæst støv rundt i deres omgivelser af blæserne i computerens kabinet. Problemerne er løst af en dansk virksomhed, som netop har sat computeren i produktion. I stedet for at bruge blæsere til at køle computeren er der udviklet et avanceret væskekølingssystem, der hverken støjer eller bruger strøm. Det er der mange fordele ved:
Ture Andersen, der er overlæge fra Odense Universitetshospitals audiologiske afdeling sagde i januar 2002 til Politiken , at støjen fra computere og andre kontormaskiner påvirker mennesker både fysisk og psykisk. Fordi larmen er der hele tiden og lægger sig ovenpå lyden fra samtaler, printere og andre computere, kan det på sigt give skader, men ikke de traditionelle støjskader; dertil er larmen for lav.

Stressfaktor
”I kombination med andre stressfaktorer, kan computernes støj være en særdeles uheldig gene. Desværre får vi kun de direkte høreskadede herind på afdelingen. De, som lider af de langvarige skader efter monoton kontorstøj, ser vi sjældent.” Ture Andersen oplever, at patienter, der allerede har en høreskade, bliver særligt sensitive overfor computerstøj og derfor kan være nødt til simpelthen at slukke for deres maskiner af og til for at holde en pause med stilhed.

Fred og ro
-Men det er nu fortid. Under navnet CALM skal den lydløse computer tage kampen op mod de giganterne på markedet. Det miljøvenlige alternativ er hverken dyrere eller mindre kraftfuldt end de kendte, og der tilbydes on-site garanti på tre år.
”Vi ser, at der bliver sat mere fokus på godt arbejdsmiljø – også i hjemmene. CALM er en naturlig fortsættelse af den udvikling. Vi vil have fred og ro, når vi arbejder ved skærmene, og det er der nu mulighed for,” siger Ricky Matthesen fra Intercom Solutions. CALM-serien byder på en række forskellige konfigurationer.

Kontakt
Ricky Matthesen * mailto:rm@intercom.dk
Intercom Solutions * http://www.intercom.dk
Togårdsvej 19 * 4750 Lundby * Denmark
Tel +45 7020 2926 * Fax +45 7020 2927 * Mob. +45 2427 4129

Silence Please… CALM SG-3… verdens første lydløse PC… Fotos og yderligere information findes på www.intercom.dk