Dansk software sparer virksomheder for millioner

Der er millioner at hente på IT-budgetterne ved at benytte intelligent software-distribution, effektiv styring af licenser og udrulning af sikkerhedsopdateringer. Det er danske virksomheder ved at få øjnene op for, og de køber i stigende grad software-systemer, der kan optimere IT-driften.

Denne trend kan mærkes hos den danske softwareleverandør CapaSystems. Virksomheden har netop lanceret version 3.0 af sin softwaresuite, der indeholder en række avancerede værktøjer til optimering af virksomheders IT-drift. Først og fremmest er automatisk distribution af software et hit blandt danske virksomheder.

Eksempelvis har F Group, Kort & Matrikelstyrelsen og Storstrøms Amt opnået en mærkbar besparelse og forbedring af deres IT-drift ved at benytte CapaSystems software-løsninger som redskab til at styre opdatering af virksomhedernes pc´er fra centralt hold. – Hvor de IT-ansvarlige tidligere manuelt skulle opdatere ved de enkelte pc´er, kan et ubegrænset antal computere nu installeres, reinstalleres eller opdateres med et tryk på én knap. Det betyder både, at de seneste sikkerhedspatches kan være installeret, så snart de er på markedet, højere oppetid for virksomhedens computere samt en kontant besparelse i antallet af mandetimer i IT-afdelingen.

Kort & Matrikelstyrelsen, der har nogle meget store og komplekse applikationer, sparer mange timer ved at benytte softwaredistribution. “Før vi begyndte på softwaredistribution, tog det 6-7 timer at installere de nødvendige programpakker på en ny pc. Nu gøres det i løbet af få minutter, selvom der er tale om højt specialiserede pakker af software,” siger Henk Møller Rasmussen, der er IT-chef i Kort & Matrikelstyrelsen.

F Group har tilsvarende været i stand til at skære deres IT-supportbudget med hele 50 pct. – som en direkte følge af øget effektivitet. ”Det er faktisk en vaskeægte succeshistorie. Vi regnede med, at vi kunne tjene investeringen hjem i løbet af et år. Nu har det vist sig, at det kun tog 8 måneder. Så det har været en god forretning”, fastslår F Groups IT-chef, Jens Fauring.

Version 3.0 af CapaInstaller® Management Suite indeholder desuden en intelligent løsning til at lave licensstyring. I løbet af få minutter kan IT-afdelingen få et overblik over, hvor mange licenser der er installeret, og hvor meget de enkelte programmer bliver benyttet af brugerne. Det viser sig ofte, at der er store beløb at spare, fordi mange applikationer ikke bliver brugt af brugerne. Hos større danske virksomheder er der tit tale om besparelser på flere mio. kr. årligt.

Verdensmarkedet for distributionssoftware er stærkt voksende i disse år. Med en markant position på det danske marked og en ny version af produktet forventer CapaSystems for alvor at kunne entrere de internationale markeder. ”Vores kunder tjener deres investering hjem i løbet af få måneder, og med den dokumentation i hånden samt en ny, internationalt orienteret version af vores software ser vi lyst på fremtiden,” siger Sales Manager Brian Eriksen fra CapaSystems. CapaInstaller-software benyttes allerede i mere end 40 lande.

Version 3.0 af CapaInstaller Management Suite kan nu downloades til gratis test fra www.capasystems.com

For yderligere information kontakt venligst
Sales Manager Brian Eriksen
CapaSystems A/S
Krøyer Kielbergs Vej 3
DK-8660 Skanderborg
Phone: +45 70 10 70 55
Mobile: +45 21 61 40 08
E-mail: be@capasystems.com
www.capasystems.com