Dansk verdenspatent på alarmsystem til PC

En dansk verdensnyhed, der beskytter din computer professionelt mod tyveri, bliver i denne uge præsenteret på CEBIT. Sikkerhedssystemet, der er det første i verden af sin art, kan også sikre andre enheder som printere og monitorer.

NorthQ Fort Knoxx er en danskproduceret verdensnyhed, som består af en strømforsyning med indbygget alarm. Hvis nogen uden tilladelse forsøger at fjerne eller åbne computeren, aktiveres en bevægelsessensor, og alarmen går i gang. Sirenen yder 110db, og den fungerer også, når computeren er slukket. Fordelen ved at indbygge alarmen i strømforsyningen er, at den ikke kan ses, og at det er meget vanskeligt at komme til den. Afbrydelse af alarmen foregår ved hjælp af en lille, trådløs fjernbetjening med nøglering.

Åbent System
“Det er et åbent system, vi har udviklet. Det er derfor muligt at udvide NorthQ Fort Knoxx, så den eksempelvis sender en sms-besked til ejeren i tilfælde af tyveri i stedet for at sætte alarmen i gang. Systemet kan også bygges sammen med andre sikkerhedssystemer som eksempelvis virksomheders eksisterende tyverialarmer,” siger Christian Von Scholten, der er direktør i Datapoint, som udvikler og sælger produktsortimentet NorthQ. Målgruppen for sikkerhedssystemet er både virksomheder og privatpersoner, der vil beskytte deres hardware og følsomme data mod tyveri.

Beskytter flere enheder
NorthQ Fort Knoxx kan kobles sammen med eksterne sensorer, som placeres på monitor, printer eller andre enheder. Sensoren vil opfange bevægelser i disse enheder og trådløst aktivere alarmen i strømforsyningen. En anden mulighed er at koble eksterne sirener til systemet, så alarmen lyder hos eksempelvis vagtpersonale. Strømforsyningen, der kan fås som enten 400 eller 500 watt, er lydløs takket være en meget stor, langsomt roterende køler og passer i alle standard ATX kabinetter. Systemet er under global patentering.
”Systemet er oplagt til offentlige steder som lufthavne, skoler, messer og andre områder, hvor hardware står frit fremme,” siger Christian Von Scholten.

Stort markedspotentiale
NorthQ eksporterer i dag hardware til en række lande verden over. Den nye NorthQ Fort Knoxx, der bliver introduceret på NorthQs stand på CEBIT i denne uge, vil således være at finde i butikker verden over af løbet af få uger.
I 2004 blev der ifølge IDC på verdensplan solgt 176 mio. computere. Markedet for strømforsyninger følger nøje antallet af solgte computere. Derfor vil selv en mindre andel i PSU-markedet betyde store muligheder for dansk IT-eksport.

Besøg NorthQ på CEBIT hal 24 stand B16.

For yderligere information kontakt venligst:

Direktør Christian Von Scholten
NorthQ by Datapoint
Strandvejen 100

2900 Hellerup Denmark
Telefon: +45 7027 1818
Telefax: +45 7027 1919
Mobil: +45 40 60 89 06
E-mail : sales@datapoint.dk