Dansk virksomhed på olieselskabernes bonede gulve

Det var Allerød-virksomheden Welltec A/S, der vandt landsfinalen i Ernst & Young’s Entrepreneur Of The Year 2006. Med et enestående produkt, som allerede er kendt og benyttet verden over i olieindustrien, samt en stålsat vilje til at innovere har Welltech A/S vist sig som en komet blandt danske virksomheder.

Først blev Welltec A/S kåret som Sjællands bedste vækstvirksomhed ved regionsfinalen i Entrepreneur Of The Year, så vandt virksomheden landsfinalen i kategorien Service, og i slutningen af november 2006 vandt Welltec A/S også titlen som årets entrepreneur.
“Welltec skaber et højteknologisk produkt til en branche, som ikke har været synlig i Danmark. Alligevel er det lykkedes Welltec A/S at skabe et produkt og en service, som har gjort, at man har vundet en unik position i markedet”, lød juryens begrundelse for at kåre Welltec som vinder.

Unik teknologi
Welltec A/S blev stiftet i 1994 og udvikler og producerer højkvalitets udstyr, som anvendes af off-shore industrien. Ideen til virksomheden fik cand.polyt og direktør, Jørgen Hallundbæk, i forbindelse med sit eksamensprojekt.
Kernen i Welltecs forretningsplan er den såkaldte “Well-tractor”, der benyttes til at udføre undersøgelser og service dybt nede i olie- og gasboringer. Maskinen er en særdeles robust robot, der kan udstyres med en række specialfunktioner, som kan anvendes til at analysere og vedligeholde boringerne. – Well-tractor løser opgaver, som markedet ikke har set andre løsninger på, og netop dette vidensforspring er grundlaget for Welltechs succes. Ved prisoverrækkelsen lovede stifteren Jørgen Hallundbæk, at Welltech fremover vil præsentere et nyt produkt til olieindustrien hvert kvartal – planen er, at kunderne selv skal betale for udviklingen af de nye produkter.

Stribe verdensrekorder
Welltecs Well-tractor har allerede sat en række verdensrekorder, blandt andet har Well-tractor klaret højere temperaturer end nogen andre tilsvarende maskiner, og den har tilbagelagt den længste distance, 155,540 fod, i én enkelt operation.
Well-tractor er nu blevet et standard-værktøj, som benyttes over hele kloden af en stribe selskaber fra BP til Statoil. En af grundene til den hurtige succes er, at Well-tractor som det eneste produkt i verden kan løse opgaver, som ville være meget dyrere at foretage med traditionel teknologi. Et eksempel er en opgave i Nordsøen i 2004, hvor Well-tractor blev benyttet til oprensning af to gas-brønde i Everest-feltet. Ved den operation sparede olieselskabet 60 pct. i forhold til traditionel teknologi, og det tog blot 12 dage, samme tid som det ville have taget bare at klargøre det traditionelle udstyr.

Skaber sit eget marked
Welltec A/S passerede en afgørende milepæl i virksomhedens historie, da man gik fra at være underleverandør til selv at levere produkter og serviceydelser direkte til virksomhederne. Dermed skabte Welltec sit eget marked, idet virksomheden er den eneste udbyder af disse produkter og serviceydelser og tæller verdens største olie- og gasselskaber blandt sine kunder.
Virksomheden har til huse i Allerød og beskæftiger mere end 200 medarbejdere. Man har megen fokus på medarbejdertrivsel, -udvikling og undervisning, hvilket blandt andet foregår på Welltecs eget akademi.

Se mere på www.welltec.dk