Dansk webfirma patenterer geografisk spamfilter

En ny banebrydende måde at forhindre spam på er udviklet af danske programmører fra virksomheden WebHosting A/S. Spamfilteret gør det muligt at frasortere alle mails fra bestemte lande og geografiske regioner blot ved at afkrydse stederne på en liste. Nu er beta-fasen ovre, og den fulde version er udrullet.

I denne måned går en ny type spamfilter i luften. Danske WebHosting A/S har udviklet systemet, der gør det muligt for brugere at fravælge emails, der kommer fra bestemte lande. Denne metode har vist sig særdeles effektiv som supplement til et traditionelt spamfilter, fordi hovedparten af al spam kommer fra en lille håndfuld lande i den tredje verden. Nu er WebHosting A/S gået i gang med en international patentering af teknologien, som har et stort og uopdyrket marked for sig.

Fjerner 95 pct. spam
”Der er et meget stort potentiale for denne type antispamteknologi både for private og virksomheder. Alle andre producenter på markedet går efter at sortere ud fra indhold, men ved at sortere allerede på IP-grupper fra bestemte lande, som eksempelvis Pakistan, Nigeria og Malaysia, hvor en dansk brugere sjældent får mail fra, så kan man reducere mængden af spam, der kommer frem til ens spamfilter med op til 95 pct.,” siger udviklingschef for WebHosting A/S Thomas Wincentz.
Skulle man have behov for at modtage mails fra et land, man ønsker blokeret, kan man oprette undtagelser baseret på IP-numre, domænenavne eller specifikke e-mail adresser, som man stadig ønsker at modtage e-mails fra.

Gode erfaringer fra måneders beta-tests
WebHostings nye spamfilter har i en periode været testet i en betaversion hos en række virksomheder. Eksempelvis har det geografiske filter reduceret antallet af spammails til under en tyvendedel hos DanBBS.dk, og systemet har i sin betaversion fjernet over en million spammails – hver dag. Det er dermed en gennemprøvet og unik teknologi, der kommer markedet i sin fulde version i denne måned.

Geografisk spam-filtrering gør en forskel
”Det undrer faktisk også os, at ingen andre har udviklet en geografisk baseret spamløsning. Behovet er der, og vi forventer os rigtig meget af løsningen Vores kunder har været meget begejstrede for systemet, og vi kan se, at den kan være med til at gøre en forskel i kampen mod spam. Det er derfor, at vi nu vælger, at patentere løsningen og evt. på sigt sælge teknologien i form af licenser til de store mailudbydere på markedet,” siger Thomas Wincentz.
I første omgang vil geografisk spamfiltrering komme alle kunder, der har deres mailservere hos WebHosting A/S, til gode.

For yderligere information kontakt venligst
Udviklingschef Thomas Wincentz, presse@webhosting.dk

www.webhosting.dk