Danskerne køber eksklusive italienske designerlamper

Nyere italiensk design er på vej frem til både kontoret og hjemmet, oplever importørerne. Mens luksusforbruget er generelt dalende køber danskerne i stigende grad belysningsdesign i høj kvalitet. Selv helt unge førstegangskøbere prioriterer kostbare italienske lysløsninger.

Danskerne køber i stigende grad designbelysning. Det oplever importørerne, som ikke har problemer med at afsætte eksklusive lamper, hvis blot design og kvalitet er i top.
”De nyere lamper vi får hjem fra Italien er i helt unikt design. Det ligner ikke noget vi har set tidligere, og det appellerer til danske forbrugere,” siger Mogens Andersen, der er indehaver af grossistvirksomheden MAHBOLIZ, der har specialiseret sig i belysning blandt andet i samarbejde med italienske lysarkitekter.

Godt design anerkendes i Danmark
De seneste lamper de har fået hjem er en serie, Rimmel, designet af Valerio Bottin, der blandt andet er kendt for at have designet produkter for Foscarini, der har en trendsættende status i belysningsverdenen. De spreder et blødt lys, miljøbelysning, som egner sig godt til både hjem og eksempelvis mødelokaler. Rimmel fås både som pendel og væghængt lampe og de produceres i Milano.

Unge forbrugere prioriterer kvalitet
”Rimmel er et spændende samarbejde mellem markedets mest markante designer og den mest kendte producent af kvalitetslamper. Det er interessant, at dette samarbejde i den grad bliver anerkendt at danske forbrugere og ikke mindst hos førstegangskøberne,” siger Mogens Andersen.
Han oplever, at private kunder helt ned til 25 år vælger at prioritere belysning til adskillige tusinde kroner frem for så mange andre forbrugsvarer. Det er en ny trend, mener Mogens Anders, der hidtil primært har afsat italienske lamper til ældre kvalitetsbevidste forbrugere og virksomheder.
Rimmel-serien kan blandt mange andre italienske designlamper kan købes i specialbutikker og kæder landet over. Se mere på www.mahboliz.dk

For yderligere information kontakt venligst:
MAHBOLIZ
Indehaver Mogens Andersen
Gåseagervej 16 8250 Egå DK
Mobil: 20443107
Tele: 87415152
Fax: 86784856
www.mahboliz.dk