DeloitteASP hos NV Net Amba

En hurtig og smidig implementering af DeloitteASP hos det nordjyske eltransmissionsselskab NV Net Amba har ført til mere effektive arbejdsgange.

NV Net Amba ejer og driver eltransmissionsnettet i Nordjylland. Den primære opgave er drift og vedligehold af luftledninger, kabler og transformerstationer. Den forbrugerejede virksomhed er opstået gennem fusion mellem to kraftværker og har gennemgået en omfattende, politisk bestemt liberalisering gennem de seneste år. Denne proces har stillet krav til intern smidighed og omstillingsparathed. Blandt andet derfor har NV Net Amba valgt en online-regnskabsløsning fra Deloitte & Touche.

Struktureret implementering
Implementeringen af DeloitteASP hos NV Net Amba tog kun en måned. ”Det foregik utroligt struktureret, fordi DeloitteASP bygger på en kendt standardløsning. Hos Deloitte & Touche vidste man, at systemet fungerede, og vi tvivlede ikke på noget tidspunkt på, om det ville køre og håndtere vores økonomi fra dag 1,” siger administrerende direktør i NV Net Amba, Kim Nielsen. Første januar 2002, få uger efter de første møder med Deloitte & Touches systemansvarlige, gik NV Net over til det nye system uden vanskeligheder eller udskudte deadlines.

Outsourcet IT-funktion
NV Net Amba har valgt ikke at have egen it-afdeling, og det fungerer fint med DeloitteASP løsningen, eftersom hele systemet ligger centralt hos Deloitte & Touche. Det betyder også, at al servicering af systemet er Deloitte & Touches ansvar.
”Vi har taget den beslutning, at IT-området ikke er vores gebet, den opgave løses bedre af andre,” lyder det fra NV Net.

Stor kapacitet
Alle virksomhedens bilag bliver scannet ind i systemet, og herfra har revisoren adgang til dem i den videre bogføring.
”De administrative lettelser betyder, at mange her hos NV Net bruger systemet. Vi har i øjeblikket tre licenser, og det er nok til, at hovedparten af vores funktionærer har hurtig adgang til data,” siger Kim Nielsen, der endnu ikke har oplevet trængsel på systemet såsom ventetider på forespørgsler eller lignende.
Antallet af licenser kan udvides, hvis behovet viser sig senere, og på den måde har vi også optimeret økonomien til it-systemerne. Der er nøje sammenhæng mellem behov og kapacitet.

Flere udvidelsesmuligheder
Fremover vil NV Net Amba arbejde videre med deres DeloitteASP system. Kim Nielsen har blandt andet mulighederne for opkobling til webbank og e-handel i kikkerten.
”Vi har en ambition om at være med fremme i feltet, hvad angår it. Derfor ser vi mulighederne for webshop og onlinebanking som gode fremtidige udvidelser af vores system,” siger han.
”Vores oplevelse gennem det seneste år har været overordentlig god. Vi kom fra et stort og tungt system, og nu har vi fået et standardsystem, der bare virker,” fortæller Kim Nielsen.

Er du interesseret i at vide mere om DeloitteASP, er du velkommen til at
kontakte Jens Engbork på telefon 45 94 50 00 eller klikke ind på
www.deloitte.com/dk/deloitteasp.