Detailhandel: FDB-uddeler bortvist på grund af valgfusk

FDB’s direktion overvejer at offentliggøre rapporten om valgfusk til medarbejdervalget.
Sagen om valgfusk i FDB er ved at udvikle sig til et dramatisk opgør mellem FDB-formand Bjarne Møgelhøj og over 2000 medlemmer af Uddelerforeningen, der føler sig hængt ud af formanden som valgfuskere.
I aftes bekræftede Bjarne Møgelhøj, at foreløbig en uddeler er blevet bortvist i sagen.
Omfattende valgfusk om medarbejderrepræsentanter i FDB’s bestyrelse benægtes af formanden for Uddelerforeningen, Knud Høeberg. Kun fire butikker ud af omkring 1200 havde kritisable forhold, og deres stemmer vil ikke kunne rykke en promille i det endelige resultat, mener han.
“Undersøgelsen af valget, der blev foretaget af Revisionsfirmaet Arthur Andersen, har desuden kun lavet stikprøver i de butikker, hvor man på forhånd vidste, at der var noget galt. Derfor mener Bjarne Møgelhøj, at han kan sige til pressen, at der har været valgfusk i tre ud af fire tilfælde, men det er bagateller, der på ingen måde kan ændre på det samlede resultat. Men naturligvis er det uacceptabelt, hvis der er sket svindel,” siger Knud Høeberg.
Valgudvalget i FDB har i første omgang besluttet at holde rapporten hemmelig. Det finder uddelerne forkert, fordi man dermed kaster mistanke på alle. Derfor overvejer ledelsen nu at slippe rapporten fri.
“På grund af den offentlighed, der har været omkring det, har jeg skrevet til udvalget for at få offentliggjort protokollen, så alle kan få at vide, hvad der er sket,” sagde Bjarne Møgelhøj tirsdag til TV 2 Nyhederne.
“Men det er jo sådan, at den disciplinære del af sagen ikke foregår i offentligheden. Det er FDB¼s direktion, der tager fat i den enkelte uddeler, der har fusket med valget for at drøfte med ham, hvad der så skal ske,” sagde Bjarne Møgelhøj.
FDB holder i dag bestyrelsesmøde, og her kan det ikke udelukkes, at flere uddelere bortvises. Her skal bestyrelsen også tage stilling til, om der skal gennemføres nye undersøgelser.
FDBs formand mener fortsat, at et nyvalg skal finde sted.
“Nogle af rygterne inden valget sagde eksempelvis, at det var underligt, at Bjarne Simonsen fra Kvicly i Nykøbing Falster kunne få hele 1911 stemmer,” påpeger Bjarne Møgelhøj.
“Men det er der ikke noget underligt i. Det er jo ham, som Uddelerforeningen har stillet op, og vi har over 2000 medlemmer,” siger Knud Høeberg.