Diesel bliver endnu renere brændstof

Kommende EU-grænseværdier for udstødningsgasser er allerede opnået takket være Bosch indsprøjtningssysteme. Den avancerede akkumulator-indsprøjtning udnytter diesel bedre og reducerer udslippet af skadelige udstødningsgasser til et absolut minimum.

Indsprøjtningssystemerne fra Bosch gør dieselmotorer til økonomiske, støjsvage og meget lavt forurenende kraftenheder. -Og systemerne er allerede på gaden. Det seneste eksempel er Opel Astra 1,7 CDTI, som er den første dieseldrevne personbil i verden, der overholder den nye europæiske norm for udstødningsgasser, EU4, som vil gælde for hele Europa fra og med 2005. Det skyldes Common Rail-systemet fra Bosch, der tilhører anden generation inden for akkumulator-indsprøjtning. Med et tryk på 1600 bar optimeres forbrændingen af brændstof og reducerer dermed motorens udstødningsgasser betragteligt.

”Det er glædeligt, at vi allerede nu er flere år fremme med udviklingen og på den måde kan være på forkant med miljøkrav og forbrugernes behov for bedre udnyttelse af brændstof. På den måde kan bilindustrien være med til sætte dagsorden for et bedre miljø,” lyder det fra Presseansvarlig Bjørnar Fjeld fra Bosch.

Andre højtryksindsprøjtningssystemer fra Bosch bidrager også til reduktionen af forurenende emissioner fra dieselmotorer. VW Touran er for eksempel blevet EU4-certificeret helt fra introduktionen af serien med samtlige tilgængelige motorvariationer. VW Lupo TDI, Golf TDI samt Audi A2 TDI har i længere tid overholdt de tyske regler for udstødningsgasser i henhold til D4, som svarer til EU4-normen. Alle disse køretøjer er udstyret med Unit-Injector System (UIS) fra Bosch.

Boschs nyskabelser har gjort dieselmotoren til et attraktivt alternativ for bilister. I 1991 lå andelen af alle nyregistrerede personbiler i Vesteuropa, som var udstyret med en dieselmotor, under 15%. I dag er den steget til 40 pct. Frem til år 2008 forventer Bosch, at denne andel vil stige til 50 pct.

For yderligere informationer kontakt venligst
Presseansvarlig Bjørnar Fjeld
bjoernar.fjeld@no.bosch.com
Tlf.nr.: +45 44 89 83 25