EC Power A/S tredobler omsætningen

Det danske marked tøver, men efterspørgslen på alternative energiformer boomer i udlandet. Det afspejles hos EC Power, som nu fremlægger sit hidtil bedste årsregnskab. EC Powers rekordhøje salg af miljøvenlige XRGI-kraftvarmeanlæg understøttes af produktudvikling og udvikling af nye finansieringsformer, som gør, at eksport af XRGI-anlæg er ved at blive en succes, med et enormt potentiale.

Danskproducerede miljøvenlige minikraftvarmeværker hitter i udlandet. Danmark er helt i front med udviklingen, og det har skabt både arbejdspladser samt det hidtil flotteste regnskab for EC Power A/S.
”Vi har næsten tredoblet omsætningen og samtidig øget indtjeningen væsentligt,” udtaler direktør i EC Power A/S, Bjarne Bogner. Det er eksporten alene, der står for de flotte vækstrater, mens omsætningen på det danske marked i 2006 er uændret i forhold til året før. Det betyder, at det i dag primært er udlandet, som aftager EC Powers XRGI-anlæg:
”Salget fordeler sig med 10 pct. til det danske marked og en eksportandel på 90 pct. Især England og Tyskland er vigtige aftagere, og her er vores navn ved at være godt etableret,” siger Bjarne Bogner, som forventer et fortsat højt væksttempo med en fordobling af omsætningen i 2007 som minimum. Medarbejderstaben forventes samtidig øget med 20 pct. i 2007, ligesom der i 2006 har været behov for nyansættelser.

Flere nye patenter
15 pct. af 2006-omsætninger er blevet brugt på produktudvikling, og derfor har EC Power sidste år kunnet tilføje flere nye patenter til samlingen:
”Særligt bemærkelsesværdigt er et patent omkring “Power distribution system”, der dækker over, hvordan man styrer mange små enheder i et elnet, hvilket er afgørende for at kunne udbygge vindmølle andelen uden at måtte forære strømmen væk i længe perioder, – sådan som vi allerede har gjort i årtier,” fortæller direktør Bjarne Bogner. Denne teknologi sikrer EC Power en markant position på de markeder, som er langt fremme med implementeringen af ”virtuelle kraftværker”. Det gælder særlig Tyskland, men flere andre markeder er på vej. Udviklingen drives blandt andet af EUs energipolitik, som kræver, at der iværksættes tiltag i medlemslandene, der kan udbrede en stabil, decentral energiforsyning, og netop dét er EC Powers kerneforretning.

Nyt finansierings-koncept
En anden grund til EC Powers succes i udlandet er Energy Service-konceptet, som blev sat i gang i England i 2006. Her har en finansiel partner stillet op til 800 mio. £ til rådighed til finansiering af XRGI-anlæg. Det har nedbrudt nogle væsentlige salgsbarrierer og for alvor åbnet det engelske marked for EC Powers XRGI-anlæg. Finansieringsmodellen betyder i praksis, at det er omkostningsfrit for en kunde at få opstillet et XRGI-kraftvarmeanlæg, fordi produktionen og anlæggets samlede økonomi er garanteret af EC Power.

Farvel til ”business as usual”
Også i år vil udviklingen af salgskanalerne og udbygning af partnernetværket være en af de væsentligste opgaver for EC Power:
”Vi er i øjeblikket på udkig efter partnere i energisektoren, der opfatter verden og miljøet, ligesom vi gør, og som ønsker at samarbejde om at leve op til de nye mål og beslutninger, EU udstikker på området. Energisektoren bliver nødt til at indse, at “business as usual” ikke holder længere, og at ”energi-suppen” må suppleres med nye boller – fra eksempelvis EC Power,” siger Bjarne Bogner.

Ny bestyrelsesformand
EC Power A/S blev i 2002 opkøbt af norske Statoil, og er nu en del af Statoil New Energys fokusområde inden for energi effektivitet, der ledes af Kristofer Hetland. Kristofer Hetland har tidligere været Informationsdirektør og økonomileder for Statoil. Kristofer Hetland indtrådte d. 28 februar 2007 i bestyrelsen, og han blev desuden valgt til formand. Med tiltrædelsen understreger Statoil sine positive forventninger til markedet for miljøvenlig kraftvarmeteknologi og EC Powers forretningspotentiale.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
EC Power A/S – direktør Bjarne Bogner
Samsøvej 25 – 8382 Hinnerup
Mobil: 28 600 600
Direkte: 87 43 41 11
bb@ecpower.dk
www.ecpower.eu

Om EC Power
EC Power udvikler mindre kraftvarmeværk, som er optimeret til alternative energikilder, herunder biogas, naturgas, planteolie, biodiesel og i den nærmeste fremtid også brint og ethanol. Anlæggene producerer cirka 2 kW varme for hver 1 kW elektricitet. EC Power A/S er en dansk ingeniørvirksomhed med eksport af kraftværker til store dele af verden. Virksomheden er ejet af Statoil.