EC Power lancerer miljøvenligt, gasdrevet minikraftværk

Det nye XRGI-anlæg udnytter energien i hidtil uhørt omfang, og en forbedret emission gør det endnu mere miljøvenligt. Anlægget kan køre på alle former for gastyper, og et enkelt design gør det nye anlæg lettere at anvende. Eksporten af anlæggene er i fuld gang.

1. oktober lancerer EC Power et nyt gasanlæg med en verdensrekordhøj udnyttelsesgrad. Mini-kraftvarmeværkerne er i forvejen kendt for at være energieffektive med udnyttelsesgrader på over 90 procent, men nu brydes rammerne endnu en gang af ingeniørteamet fra EC Power i Hinnerup i Jylland. Elvirkningsgraden er yderligere forbedret med 2 procent, og virkningsgraden ved dellast er også øget markant. Anlægget kører på alle gængse gaskvaliteter – også flaskegas – og med den nye udgave er det blevet endnu mere enkelt at indstille til de forskellige gastyper.

Miljøvenlig energiproduktion med gas
”Med det nye minikraftværk bliver gas for alvor en seriøs kilde til el og varme. Og mulighederne for at indstille kraftværket til mange typer af gas gør det endnu mere interessant for vores kunder verden over at lægge om til miljøvenlig energiproduktion med gas,” siger Bjarne Bogner, direktør i EC Power.

Samarbejde med Toyota
Kernen i det nye 15 kWe-anlæg er en Toyota-motor, som er specialdesignet til EC Power. Den har en meget lang levetid og er nem at betjene. Det betyder, at der, sammenlignet med tidligere og konkurrerende modeller, kan gå længere tid, før anlægget skal serviceres. Samarbejdet med Toyota om den nye motor bevirker blandt andet, at der er:

• Længere serviceintervaller: 1.000 timer mere, i alt 8500 timer = service én gang årligt
• Lavere installationsomkostninger: ca. 1.000 € mindre pr. anlæg
• Samlet pris på ca. 2.300 €/installeret kW eller ca. 5 Cent/time

Eksport til hele verden
Det nye gasanlæg forventes at blive en eksportsucces for den jyske fabrikant af kraftvarmeværker, som primært producerer til eksport. Flere lande har allerede vist sig interesserede i teknologien, herunder særligt Tyskland, England og Kina. Anlægget er testet af TÜV, München, og tildelt prisen DVGW Qualitätszeichen Gas.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
EC Power A/S – adm. direktør Bjarne Bogner
Samsøvej 25 – 8382 Hinnerup
Mobil: 28 60 06 00
Direkte: 87 43 41 11
bb@ecpower.dk
www.ecpower.dk

Om EC Power
EC Power udvikler mindre kraftvarmeværker, som er optimeret til alternative energikilder, herunder biogas og biodiesel og i den nærmeste fremtid også brint og ethanol. Anlæggene producerer cirka 2 kW varme for hver 1 kW elektricitet. EC Power A/S er en dansk ingeniørvirksomhed med eksport af kraftværker til store dele af verden. Virksomheden er ejet af Statoil.