Efteråret i haven – efteråret er ny sæson for haveejerne

Efteråret er de senere år blevet en næsten lige så travl havetid som om foråret, lyder det fra produktchef Steen Buch, BAUHAUS. Dyrkning af planter i krukker og potter er blevet meget populært og dermed forlænges havesæsonen med adskillige måneder.

Havefolket ligger ikke på den lade side, når året går på hæld. Tværtimod. September, oktober og november er tid til beskæring, frugtplukning og som noget nyt, er der kommet mere fokus på omplantning af krukkerne i efteråret, så de er smukke til hele vinteren.
”Vi kan tydeligt mærke, at folk bruger efteråret i haven i højere grad end tidligere. Eksempelvis ser vi en stigning af vores salg af drivhuse i efteråret, og vi kan se, at efteråret i stor stil bruges til kompostering og rengøring af haverne i forhold til tidligere,” fortæller Steen Buch.

Drivhuse forlænger livet for planterne
Det stigende salg af drivhuse om efteråret skyldes i høj grad, at haveejerne ønsker at vinteropbevare deres krukker med middelhavsvækster og andre mindre hårdføre planter på et frostfrit sted. Det gælder eksempelvis skærmliljer, agave, myrte, oliven, citrustræer med mere. Desuden kan mange af sommerblomsterne også overleve i drivhuset – eksempelvis fuchsia og pelargonie. Der også mere fokus på efterårskrukker, som typisk plantes til med efterårslyng, pyntekål, stenurt og stedsegrønne planter. På den måde sørger havefolket for at holde liv i haven året rundt, og det kan mærkes hos BAUHAUS.

Mange nye haveprodukter til efteråret

For at følge med haveejernes efterårsbegejstring har BAUHAUS taget en række helt nye produkter ind. Det er eksempelvis ”færdig hække” på halvanden meter i højden i bøg eller liguster i dansk kvalitet, som i løbet af få timer giver en dækkende hæk. Tidligere har det været normen, at man skulle vente i fire til fem år på en hæk, men med de store, færdige hække er der kommet nye muligheder. Ligeledes er også rullegræs blevet meget populært – og ligesom med hækkene er efteråret et godt tidspunkt, da jorden nu er lidt fugtigere og stadig er lun. Det gør, at græsset og hækken spirer og vokser hurtigt.

Haveejerne har fokus på økologien
”En anden ting, vi oplever stor interesse for, er kompostkværne. De kan give flis til bunddække samt give perfekt komposteringsmateriale til bedende. Der findes i dag et stort udvalg, både med kværn til de tykkere grene og med knive til dem, der kun har hækaffald, små grene og blade. Ligeledes er mange af modellerne også kommet med opsamlingspose, så de er lette at tømme. Regnorme elsker kompost og jorden bliver tilført ny næring, samtidig med at man sparer turen til genbrugsstationen med værdifuldt haveaffald,” siger Steen Buch fra BAUHAUS.

BAUHAUS afholder i disse uger 20-års jubilæum og har i den forbindelse stærkt nedsatte priser på en lang række haveprodukter.

For yderligere information kontakt venligst:

BAUHAUS Danmark
Produktchef Steen Buch
Tlf.: 61 55 43 58
Direktionsassistent Grethe Juhl
Tlf.: 87 45 05 06
Mobil: 22 10 33 74
gju@bauhaus.dk

Fakta om BAUHAUS
• Schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988
• Åbnede første byggevarehus i 1960 i Mannheim, Tyskland
• Repræsenteret i 15 lande og driver mere end 220 byggevarehuse
• Ca. 1.300 medarbejdere i Danmark
• 13 byggevarehuse i Esbjerg, Glostrup, Herning, Holbæk, Høje Taastrup, Kolding, Næstved, Odense, Randers, Tilst, Vejle, Viby J, Ålborg. Tre varehuse under opførelse i Hjørring, Ishøj og Hillerød.