Elektronisk stabilitetsstyring bliver standardudstyr i biler

Nu fås Elektronisk stabilitets Program (ESP) fra Bosch som standardudstyr i flere mini-biler. Det betyder større komfort og sikkerhed, og det bliver meget lettere at være bilist i vanskelige situationer. ESP sørger eksempelvis for at start op ad bakke går som en leg, og ESP-systemet eliminerer spin på glatte veje.

Smart GmbH har med sine modeller Smart City Coupé og Smart Cabrio introduceret det ESP fra Bosch som standardudstyr. Dermed byder det intelligente bremsekontrolsystem nu også på større komfort og sikkerhed i den mest kompakte af alle tyske personbiler.
Systemet bag ESP er enkelt: Sensorer registrerer en lang række oplysninger, som ESP bruger som grundlag for kontinuerlig kontrol af, om den ønskede bevægelsesretning og bilens faktiske bevægelser er overensstemmende. Hvis systemet registrerer tegn på under- eller overstyring, så reduceres motoreffekten. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, bremser ESP yderligere ned på et eller flere hjul med forskellig styrke og stabiliserer dermed automatisk bilen. Risikoen for udskridning reduceres betydeligt med ESP.

”ESP’en i Smart-modellerne giver mulighed for endnu flere funktioner, der tidligere var uhørte i denne køretøjsklasse. For eksempel når der startes op ad bakke. Føreren træder på bremsen, og ESP-systemet forhindrer tilbagerulning gennem automatisk bremsning, indtil føreren igen accelererer. Det afskaffer det upopulære samspil mellem håndbremse og speeder ved start op ad bakke. Denne feature kalder vi ”assisteret start,” fortæller Presseansvarlig Bjørnar Fjeld fra Bosch.

Udover ”assisteret start” leverer ESP fra Bosch også Traction Control System (TCS), som førere sætter stor pris på om vinteren på glatte veje. Det bremser automatisk roterende hjul og leder den drivende kraft til hjulet med traction for at sikre den fremadrettede bevægelse.

Sammen med Electronic Stability Programme leverer Bosch alle andre bremsekomponenter til de to Smart-modeller samt motorkontrol og en række sensorer. Modeller med dieselmotor er endvidere udstyret med Common Rail-indsprøjtningssystem samt starter og generator fra Bosch.

For yderligere informationer kontakt venligst
Presseansvarlig Bjørnar Fjeld
bjoernar.fjeld@no.bosch.com
Tlf.nr.: +45 44 89 83 25