Eleonora kom i selskab med 6.000.168.447 andre

En af de nyeste verdensborgere blev født mandag aften klokken syv på Frederiksberg Hospital efter en hård fødsel på næsten 50 timer. Hendes navn er Eleonora Morell Gjerløff, og ifølge det amerikanske folkeregister slog hun mandag den 19. juli 1999 følgeskab med 6.000.168.447 andre mennesker på Jorden.
Ifølge de førstegangsfødende forældre Mette og Martin skal Eleonora have en tryg opvækst og en god uddannelse.

Trygge rammer
»Vi vil blive sammen, og der skal ikke være for meget flytteri. Vi tror, det er vigtigt med trygge rammer. Vi kan også se, at det har givet os et meget stort indhold i tilværelsen at tage en lang uddannelse, så det skal Eleonora også gerne have,« siger den helt nybagte mor på trappen foran barselsgangen.

Kernefamilien
På institut for fremtidsforskning sidder forskningschef Carsten Beck og beskæftiger sig med netop Eleonoras årgang.
»Det er klart en trend, at kernefamilien bliver sat i højsædet. Reklamerne sælger køkkener til fædre med små børn på armen. Ideen om den lille familie er vores moderne utopi,« mener han. Om ideen holder, er Carsten Beck langt mere usikker på.
»I virkeligheden er vi nok langt mere individualistiske, og det er slet ikke sikkert, at Eleonora vil synes, at hendes forældres idealer er passende. Det er noget, der ændrer sig hele tiden.« Fremtidsforskeren er dog helt sikker på, at Eleonora vil omgive sig med informationsteknologi.
»Det med, at Windows bryder sammen, bliver nok en problemstilling som Eleonora vil have meget svært ved at sætte sig ind i,« siger han. »Når hun kommer ind i uddannelsessystemet, så taler man til computerne på sit eget sprog og med sin personlige accent. Computeren vil ikke være den store kasse, vi kender. I stedet vil den være syet ind i hendes tøjet eller sidde i telefonen.« Hvis Eleonora holder sig fra cigaretterne, så kan hun med teknologiens hjælp se frem til et liv på 90-100 år. Og måske endnu længere.

Lange livsforløb
»Det ligger i kortene, at den nye generation vil få meget lange livsforløb. Når Eleonoras hjerte giver op, så er der gode chancer for, at hun kan få lavet et nyt ud fra hendes egne celler,« mener Carsten Beck.
Eleonora vil efter al sandsynlighed komme i gymnasiet, og internationaliseringen betyder, at hun allerede her får mulighed for at komme til at bo og studere i udlandet i en periode.

Internationalt rettet
»Der er ingen tvivl om, at hun vil få en internationalt rettet uddannelse. Konkurrencen om de unge bliver hård, men omvendt bliver de unges kamp for de gode job også hård. Desuden er der gode muligheder for, at Eleonora vælger en naturvidenskabelig uddannelse. Den humanistiske bølge holder ikke evigt,« siger Carsten Beck. »Hun bliver snarere ingeniør.«