Erhvervspark i Århus fuldt udbygget

Erhverscentret Frichsparken i Århus står nu færdig med 45.000 kvadratmeter under tag. Renoveringen af den gamle togfabrik er foregået i etaper gennem de seneste 12 år. Projektet er udført af Byggeselskab Olav de Linde, der købte de udslidte ejendomme for 50.000 kr. i 1986.
Den samlede årlige husleje, der ligger et godt stykke over 30 mio.
kr., kommer fra nær 80 forskellige lejere. Revisorer, computerfirmaer, advokater, læger, arkitekter, reklamefirmaer og kommunen har flyttet både skatteforvaltning og arbejdsformidling til de attraktive lokaler.
I den gamle lokomotivværksteder har Den jyske Opera og Århus Symfoniorkester i samarbejde med Olav de Linde indrettet øvelokaler under hesyntagen til musikernes specielle akustiske behov.

Central placering

Prisen for et domicil i Frichsparken ligger på mellem 600 og 750 kr.
pr. kvadratmeter. Til gengæld får lejeren en beliggenhed, der er svær at stikke andre steder i Århus. Der er to kilometer til motorvejen og to kilometer til Århus centrum.
Bygherre Olav de Linde glæder sig over, at taktikken med at bygge i etaper har virket: “Hvis vi havde renoveret det hele på en gang, så havde vi mættet behovet for kontorer i Østjylland. Når vi i stedet har taget en lille brik ad gangen, så har vi været sikre på, at det var forsvarligt og kunne lejes ud,” pointerer han.
Desuden har det været en fordel, at virksomheder, der er vokset under udbygning, har haft mulighed for at sætte deres personlige præg på indretningen af deres domiciler, oplyser Olav de Linde.
De sidste 3134 kvadratmeter af Frichsparken blev fredag taget i brug af Århus Kommunes nyoprettede afdeling Sundhed og Omsorg.