esoft er bedste Young Entrepreneur of the Year

Underskoven af små IT-virksomheder er stor, og kun en lille håndfuld har fat i virkelig unikke løsninger, som samtidig har markedspotentialet til at gøre virksomheden til en vækstkomet. Sådan en er esoft system A/S og ved tildelingen af året pris som Young Entrepreneur of the Year kunne den stolte stifter Rene Dines afsløre, at esoft system A/S er på vej mod en børsintroduktion.

Over 500 ejendomsmæglere landet over benytter i øjeblikket esoft løsninger til grafisk præsentation af boliger på Internettet. Datamatikeren Rene Dines stiftede i 2000 virksomheden esoft system, som producerer 360 graders ejendomspræsentationer, stillbilleder, trykklart materiale til ejendomsmæglerbrancen samt komplette annonceringsløsninger til branchen. esoft tilfører således en traditionel branche viden og værdi, og det har givet resultater i Danmark, på de internationale markeder og ved EOY-juryens bedømmelse.
esofts services har været en så stor succes, at Odense-virksomheden nu beskæftiger 70 medarbejdere, heraf 36 fotografer, der arbejder i hele landet samt otte-ti ansatte, der udelukkende arbejder med videreudvikling af virksomhedens markedspotentiale.

Specialiseret outsourcing
esofts forretningssucces går i høj grad ud på at forstå kundens forretning og rutineopgaver og gøre det endnu bedre, end ejendomsmæglerne selv ville være i stand til. Når en ejendomsmægler sætter et hus til salg, rykker en af esofts fotografer over hele landet ud og tager en stribe professionelle fotos af huset, der optages et 360 graders fotografi og tegnes en plantegning. Fotos og data lægges ind i ejendomsmæglerfirmaets eget annoncesystem, hvorfra mægleren umiddelbart kan præsentere billederne på sin hjemmeside, i trykklare avisannoncer og til salgsopstillinger. Konceptet er allerede internationaliseret. esoft har således aktiviteter i Frankrig, hvor man er i færd med at ansætte medarbejdere til Middelhavsområdets boomende ejendomsmarked. Esoft har også indgået samarbejdsaftaler i Sverige, og derudover har esoft i samarbejde med Danida opstartet kontorer og produktion i Vietnam.
Ejendomsmarkedet i Vietnam er under kraftig udvikling, og man vil med etableringen i Vietnam tillige være i stand til at tilbyde kunderne i blandt andet Danmark en væsentlig hurtigere produktionstid på grund af tidsforskellen. Således kan ejendomsmæglerne i Danmark aflevere det rå fotomateriale og tekster om eftermiddagen og i løbet af natten få det redigeret og tilpasset af medarbejderne i Vietnam.

Børsintroduktion i 2007
Stifteren af esoft system A/S, datamatiker Rene Dines, siger:
”Det er ikke nødvendigvis billigere at få produceret i Vietnam for os. -Men det er en meget stor fordel, at vi kan være til møde i Danmark sent på eftermiddagen og sende en mængde arbejde til Vietnam, så kunden har det færdige produkt om morgenen, når han møder på arbejde. Det kan godt imponere,” fortæller Rene Dines.
Lige nu arbejder ledelsen og bestyrelsen på at udarbejde et prospekt, så firmaet kan blive noteret på OMX-børsen First North i første kvartal 2007.
”Når vi går på børsen, er det for at hente kapital til at sætte flere processer i gang samtidig, end vi er i stand til at klare selv. Vi vil gerne undgå, at det internationale marked løber fra os,” siger René Dines, der stiftede firmaet, imens han læste til datamatiker i Odense.

Ved kåringen har juryen blandt andet lagt vægt på, at esoft system A/S gennem en unik anvendelse af moderne, digital teknik i et nicheområde har skabt sig et solidt forretningsgrundlag med et stort potentiale, både i Danmark og i udlandet. esoft har fordoblet antallet af ansatte på to år og i det seneste regnskab fra forrige år hentede Esoft 1,7 mio. kr. i overskud før skat.

Se mere på www.esoft.dk