F Group halverer udgifter til IT-support

Daglig brug af distributionssoftware fra den danske softwareleverandør, Capasystems, har ført til at F GROUP har halveret udgifterne til intern IT-Support i løbet af få måneder.

Efter fusionen mellem Fredgaard og FONA skulle IT-afdelingen ikke blot sikre en stabil drift, men også spare omkostninger til support.
Computernes funktionsdygtighed er en kritisk faktor for F GROUPs forretning, fordi handler, indkøb og salg foregår via PC´er i butikkerne.

Softwaredistribution som led i effektivisering
”Vi er nu begyndt at fokusere benhårdt på besparelser, samtidig med, at vi øger servicen. I den proces gør distributionssoftware livet lettere,” lyder det fra F GROUP, der introducerede CapaInstaller® løsningen i hele organisationen pr. 1. december 2003. Udover den kontante besparelse har IT-afdelingen i F GROUP også været i stand til at klare de samme opgaver med færre ressourcer – en permanent besparelse blandt andet takket være distributionssoftwaren.

Denne besparelse er opnået ved, at udrulning af applikationer, opdateringer og support kan varetages fra centralt hold. Tidligere måtte en IT-specialist rejse landet rundt for at holde PC-parken opdateret. Med den nye CapaInstaller® løsning fra CapaSystems ligger alle programpakkerne centralt og kan herfra distribueres til computerne i de ca. 75 butikker. Installation og opdateringer sker helt automatisk, og uden at brugerne lægger mærke til det.

Tjent hjem på 8 måneder
”Det har været en god investering,” fastslår F GROUPs IT-chef, Jens Fauring. En af de ting, som gør F GROUP til en velfungerende virksomhed på IT-området og dermed egnet til at optimere driften via softwaredistribution er stram styring af de mange PC´er fordelt landet over. Ingen ansatte har mulighed for at installere programmer selv, til gengæld fungerer computerne og service og oppetid er helt i top.

Brian Eriksen, der er sales manager hos CapaSystems, siger: ”Det er vores største opgave, at sørge for maksimalt ROI hos vores kunder. Samarbejdet med F GROUP er et godt eksempel på, at der kan hentes enorme besparelser ved at benytte distributionssoftware.”

Dagligt værktøj
Softwaren fra CapaSystems bliver nu næsten dagligt benyttet til installation af virusopdateringer, patches, hotfixes og almindelige programmer på hele netværket hos F GROUP. Brugerne ude i de enkelte butikker kommer ikke til at mærke noget til at deres computere konstant bliver opdateret med de nyeste sikkerhedsfeatures, det hele foregår automatisk. Værktøjet kan også danne rapporter til brug for kontrol af både hardware og software. På denne måde planlægger vi vedligeholdelse af installationen.

Løsningen er tilpasset F GROUPs særlige behov, og dette arbejde har i høj grad medvirket til de mærkbare besparelser.
”Vi benytter os af en konsulent fra CapaSystems, når vi skal have lavet mere avancerede scripts til eksempelvis udrulning af servicepacks. Det samarbejde fungerer godt, det er en meget kompetent konsulent, og han er her dagen efter, vi har bestilt ham,” siger Jens Fauring.
Senest har løsningen været benyttet til en samtidig opgradering af styresystem i form af servicepacks i hele organisationen, Java-installation og vedligeholdelse af butikssystemet.

Om CapaSystems A/S
CapaSystems er en dansk virksomhed, der udvikler samt leverer enkle og innovative IT-løsninger og serviceydelser indenfor Client Management, Inventory Management og Software Distribution baseret på CapaInstaller® Software.