F GROUP sparer 50 pct. på IT-service med dansk software

Den danske it-virksomhed CapaSystems A/S har i partnerskab med ATEA Danmark A/S fået til opgave at levere et sæt specialiserede IT-løsninger til F GROUP A/S. Målet er væsentlig forbedret driftssikkerhed og -økonomi af ca. 700 pc´ere fordelt på over 100 lokationer landet over ved hjælp af software distribution.

Den store opgave med at styre F GROUPs netværk af pc’ere vil fremover blive løst med produkter og ydelser fra CapaSystems. Løsningen bygger på CapaInstaller Desktop Management (CDM), der automatiserer installation af software og sikkerhedspatches over hele netværket. Samtidig giver løsningen mulighed for konstant overvågning af hele netværkets hardware og brug af licenser.
IT-chef hos F GROUP, Jens Fauring, siger:
”Man kan sige, at vi er begyndt at insource i en tid, hvor alle taler om outsourcing. Med løsningen fra CapaSystems kan vi fra centralt hold servicere alle vores pc´ere, og vi forventer efterfølgende en besparelse på hele 50 pct. i vores supportbudget.”
Desuden vil F GROUP kunne nedsætte den tid det tager at få en fejlmeldt pc på benene igen. Tidligere arbejdede F GROUP med en 48 timers horisont. Nu sigtes på en reduktion af servicetiden til under 4 timer og til langt færre omkostninger.

”Vi har simpelthen brugt for meget energi på at reparere og håndtere computere. Langt de fleste af de opgaver kan nu klares på afstand. Det betyder også, at IT-afdelingen kan levere en langt bedre service,” fortæller IT-chef Jens Fauring. Løsningen fra CapaSystems skal også benyttes til at installere virusopdateringer, patches, hotfixes og almindelige programmer på hele netværket. Brugerne ude i de enkelte butikker kommer ikke til at mærke noget til at deres computere konstant bliver opdateret med de nyeste sikkerhedsfeatures, da det hele foregår automatisk. CapaSystems vandt ordren mod en række konkurrenter, som alle blev grundigt undersøgt af F GROUP. CapaSystems viste sig blandt andet at være overlegen på kvalitet, antallet af funktioner og helt centralt, så er CapaInstaller løsningen enkel at administrere, hvilket er ganske væsenligt, når vi har valgt at insource opgaven. F GROUP har beregnet, at investeringen i CapaSystems software er så god, at den betales tilbage på under ét år.

Brian Eriksen, der er salgschef hos CapaSystems, siger:
”Vi fokuserer meget på at levere software løsninger, der giver et maksimalt return of investment hos vores kunder. Samarbejdet med F GROUP er et godt eksempel på, at der kan hentes enorme besparelser ved at benytte én løsning til central administration af både desktops og software.”

F GROUP oplyser at organisationens introduktion af CapaInstaller løsningen kan ses som trin 2 af den omfattende fusion mellem Fona og Fredgaard:
”Vi er nu begyndt at fokusere benhårdt på besparelser samtidig med, at vi forbedrer service. I den proces gør software distribution livet lettere,” lyder det fra F GROUP, der har fuldendt installationen i hele organisationen pr. 1. december 2003.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Sales Manager Brian Eriksen
CapaSystems A/S
Søndergade 56, 2. sal
DK-Aarhus C
Phone: +45 87 31 40 00
Mobile: +45 21 61 40 08
E-mail: be@capasystems.com
www.capasystems.com

IT-Chef Jens Fauring
F GROUP A/S
Dir. +45 35 25 60 46
Mob. +45 20 89 68 64
jf@fgroup.dk
www.fgroup.dk