Klima: Februartemperaturer som i april

Den mildeste februar i 90’erne er over os. Vi har temperaturer, der egentlig først burde være kommet helt henne i begyndelsen af april, oplyser meterologerne. Meterologerne på Vejrtjenestecenter Karup kan ikke huske, at der har været så varmt. Anette H. Nielsen siger: Det milde vejr fortsætter.
Det er helt forårsagtigt, selvom februar ifølge statistikken skulle være årets koldeste måned, og det milde vejr ser ud til at fortsætte måneden ud,” siger hun.

Sommervejr

På en tankstation lidt uden for Århus bliver vejrudsigten taget alvorligt. Jens Schou Jensen og sønnen Mads har valgte at bruge lørdagen til at vaske familiens bil: “Det er et godt tidspunkt at få bilen renset for vinterens snavs på nu, da der sandsynligvis ikke bliver saltet mere på vejene,” siger Jens Schou Jensen fra Viby. Meterolog Anette H. Nielsen advarer dog mod at tro, at sommeren følger lige efter den nuværende varme: “Vi kan kun sige noget om vejret seks til syv dage frem. Der kan sagtens stadig komme sne og frost.” I stormagasinet Salling frygter direktør Hans Hansen ikke, at varmen skal betyde færre solgte vinterfrakker.
Forsårssalget begyndt
Varmen gør, at forårssalget begynder tidligere, og det dyre vintertøj køber folk alligevel tidligt på vinteren, så de kan nå at få det brugt, mener direktør Hans Hansen.
“Begynder kulden at komme igen i de næste uger, så gør det ikke så meget, at vi ikke har store lagre af vintertøj, for kunderne bruger deres vinterfrakker fra sidste år,” siger Hans Hansen.