Festo i totalleverance til Danfoss og Siemens

Festo har i samarbejde med Danfoss designet og bygget en ekstremt præcis kalibreringsmaskine til Siemens’ produktion af flowmålere til væsker. Maskinen er sidste led i en længere produktionsproces, og med den ultrafine kalibrering sikres, at Siemens flowmålere er blandt verdens absolut mest præcise. Det kommer en række brancher til gode, som har behov for at kunne registrere nøjagtigt, hvor megen væske der strømmer gennem et givent medie.

Med en hårfin nøjagtighed måler Siemens-udstyr gennemstrømning af væsker i en lang række industrier verden over. Alt fra råolie i tøndevis til medicindråber i milliliter-størrelse kan registreres og dokumenteres via flowmålerne, og i mange tilfælde er netop denne måling en kritisk del af en længere proces. Det betyder, at flowmålernes præcision er særdeles vigtig.

Pålidelige målinger fra dag et
For at sikre eksakte flowmålere foretager Siemens en kalibrering. Det foregår som sidste stop, inden flowmålerne skibes ud til kunderne, og sikrer, at udstyret er parat til at levere pålidelige data fra første dag. Her kommer Festo ind i billedet. Det er nemlig Festo’s specialister indenfor fabriks- og procesautomation, som har i samråd med Danfoss har opbygget kalibreringsmaskinen til Siemens. Maskinen, der nu er i testfasen, har været under opbygning siden efteråret 2009, og den er fire meter høj. Den skal stå hos Siemens, få hundrede meter fra Danfoss i Nordborg, hvilket betyder, at den skal demonteres og bygges op igen på den permanente lokation.

Godt samarbejde gennem mange år
”Vi har haft et godt samarbejde med Festo i mange år og kender således deres viden og teknologi godt. Festo har altid været vores foretrukne leverandør af pneumatiske løsninger, men i de seneste år har vi også draget nytte af Festos kapaciteter inden for totalleverancer. Derfor var det oplagt for os at kontakte Festo i forbindelse med opbygningen af den nye Siemens-maskine,” siger Brian Birk fra Danfoss i Nordborg.
Danfoss har tidligere leveret lignende maskinel til Siemens, men det, som nu leveres, er overlegent i præcision og proceshastighed. Maskinen, som nu er ved at blive bygget, benytter i høj grad nye, teknologiske komponenter, og det vil give Siemens konkurrencefordele og åbne nye markeder.

Reducerer antallet af leverandører
”Gennem samarbejdet med Festo kan vi reducere antallet af leverandører, samtidig med at vi får en høj kvalitet. I stedet for at købe mindre dele mange steder kan vi samle det hele hos Festo. Det betyder eksempelvis også, at efterfølgende opgaver i forbindelse med service og support bliver enklere,” siger Brian Birk.
Danfoss og Festo har en lang tradition for samarbejde, primært inden for pneumatik, men med den seneste kalibreringsmaskine er samarbejdet udvidet betydeligt. Ud over at gøre de kommende service- og supportopgaver lettere at håndtere har det at kunne lægge et stort ansvar hos én leverandør også betydet lavere administrative udgifter for Danfoss.

Totalløsninger inden for automatisering
Samarbejdet mellem Danfoss og Festo er en del af en bevidst strategi fra Festo om at udvide virksomhedens know-how. Målet er at differentiere sig ved at kunne dække kundernes behov mere bredt en tidligere:
”Det er ikke nok for os at være de bedste til pneumatiske og elektriske bevægelser. Vi skal også være de bedste til at implementere vores løsninger i større sammenhænge. Kalibreringsmaskinen, vi har opbygget med Danfoss, er et godt eksempel på, at vores kunder i stigende grad benytter os til samlede automationsopgaver inden for både pneumatik, Mechatronic Motion Solutions og procesventiler,” fortæller Michael Puggaard Holst, der er marketingchef hos Festo.

Faktaboks:

Om Siemens flowmålere
Coriolisflowmålere er en af de mest nøjagtige teknologier til måling af flow, både i væsker og gasser i næsten enhver situation og uden særlig kalibrering. Teknologien benyttes i en lang række specialiserede produktioner, hvor præcis måling af gennemstrømning gennem rør er en kritisk faktor. Produkterne sælges under brandet Siemens Flow Instruments, og de opfylder markedets højeste krav om nøjagtighed inden for procesindustrier som vand/spildevand, kemi, levnedsmiddel- og drikkevareindustri, farmaci, minedrift, papirindustri, energi, automobilindustri, olie, gas og minedrift.