Fjernvarme på det mobile Internet

Århus Kommunale Værker har stor succes med at overvåge byens fjernvarmebrønde over det mobile Internet. 26 tilsynsførende er udstyret med en mobiltelefon som direkte overfører en række data om temperaturer, tryk og andre væsentlige oplysninger til en central database. Det sparer tid og penge.

Avanceret lager-kontrol og tids-styring via mobitelefon er virkelighed for en række danske virksomheder.
“Tidligere blev oplysningerne skrevet ned i hånden og bagefter overført manuelt til vores database. Nu kan vi spare en arbejdsgang,” siger Bjarne Hunderup fra Århus Kommunale Værker.
“Det er hurtigt og vi kan nemt sætte systemet op til netop de data, som er vigtige for os.”

Systemet består af en lille stregkodescanner, som kobles på mobiltelefonen. Gennem en logisk og intuitivt brugerflade indtastes de fornødne data, og det bliver øjeblikkeligt bekræftet fra den centrale database. Det er virksomheden Net-Mill, der står bag udviklingen og systemet er ved at blive udbredt til en lang ræke brancher.

“Alle virksomheder, organisationer eller myndigheder, der har folk på arbejde udenfor huset, vil kunne benytte systemets muligheder for tidsstyring og dataindsamling,” fortæller Adm. Direktør fra Net-Mill Claus H. Andersen.

Blandt andet vil Byggeriets IT i løbet af 2003 udbrede systemet til hele den danske byggebranche, og der kører pilotprojekter indenfor det offentlige sundhedsvæsen. Her kalder man systemet for en “Killer-applikation” og et “guldæg”.

Direktør i Ødsted Tømrer- og snedkerfirma med 30 ansatte er enig. Han har i flere måneder har Net-Mills scannere på prøve. Han siger:
”Folk i virksomheden var natuligvis skeptiske i første omgang. De frygtede overvågning og mere administrativt arbejde, men systemet er faktisk nemmere at bruge end den gammeldags fremgangsmåde, hvor man noterer oplysninger om tid og materialeforbrug manuelt efter arbejdsdagen.”
Knud Kyndesen regner med, at der i hans virksomhed vil blive et sparet et betydeligt beløb, når der fremover vil være et fuldstændigt realtidsoverblik over mængden af brugte materialer.
”Desuden sparer vi på administrationen, fordi vi ikke længere skal registrere alting to gange,” lyder det fra Knud Kyndesen.

For yderligere oplysninger kontakt venligst.
Adm. direktør Claus H. Andersen
Net-Mill International A/S
Lyngsø Allé 3
9600 Aars
96 98 25 57 / 22 61 25 57
www.net-mill.com eller se mere på www.denmobilemedarbejder.dk