Flere og flere vælger rådgivning om HR

Konsulentvirksomheden I-Consult oplever vækst for femte år i træk. Det betyder nyansættelser og nye lokaler. Succesen er drevet af at flere og flere virksomheder lægger deres rekrutteringsopgaver ud til professionelle rådgivere.

Dele af rekrutteringsbranchen oplever i disse år en kraftig vækst. Det gælder også for I-Consult, der har fremgang på trods af afmatning på jobmarkedet. Virksomhedens grundlægger, direktør Jens Peter Holm, siger:

”Det er blevet betydeligt mere udbredt, at benytte rekrutteringseksperter til at finde virksomhedens ledere og specialister. Netop i nedgangsperioder er det ekstremt vigtigt at have de rette folk på posterne, så vi har ikke været påvirket af afmatningen, snarere tværtimod,” siger Jens Peter Holm og fortsætter:

”Det er ikke svært at ansætte en person, men mange virksomheder har fundet ud af, at det kræver professionel HR-indsigt, når man vil være sikker på, at man får den person, der også på længere sigt er den bedste til jobbet. Nu er det blevet en kritisk succesfaktor at søge rådgivning og hjælp til rekruttering hos eksterne konsulenter, fordi de færreste har tid eller råd til fejlansættelser. Det kan vi mærke,” lyder det fra I-Consult.

Trenden mod at benytte konsulenthuse skyldes desuden, at rekruttering er blevet en stadigt mere kompleks proces. Det kræver en struktureret arbejdsgang, der inkluderer tests, interviews og personlighedsanalyser. Det kræver ekspertise samt et hvervegrundlag, der er svært at opbygge internt. Derfor søges eksterne konsulenters ekspertise både af de mindre virksomheder og de helt store med egen HR-afdeling.

I-Consult mener, at en vigtig grund til virksomhedens succes er, at man følger et sæt etiske retningslinier, der sikrer at der ikke kun er tryghed i ansættelsen, men også i tonen og forholdet til virksomheden og de kandidater, der ikke fik jobbet.
I-Consult er således registreret og godkendt af Datatilsynet. De interne etiske retningslinier forbyder blandt andet I-Consult at kontakte placerede kandidater igen.

Fremover vil I-Consults strategi være den samme: at servicere eksisterende kunder og være et oplagt alternativ for nye ind- og udenlandske kunder.
I-Consults seks, snart syv, konsulenter ser frem til at møde kunder og kandidater i de nye lokaler i Århus.

Se mere på www.i-consult.dk

For yderligere information kontakt venligst:

Direktør Jens Peter Holm
I-Consult
Niels Juels Gade 39
DK-8200 Århus N.
Telefon: (+45) 87 39 11 22
Mobil: (+45) 40 85 50 44
E-mail: jph@i-consult.dk